Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль передав сертифікат на 100 тисяч гривень на рахунок телемарафону «Пам’ять»

7 травня 2019 - 14:54

З нагоди  Дня пам'яті, примирення та Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні у Запорізькому академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. В.Г. Магара відбувся 20-й ювілейний обласний телевізійний марафон «Пам’ять».У заході взяли участь голова облдержадміністрації Костянтин Бриль,  делегації від міст і  районів області, у складі яких ветерани війни, учасники бойових дій, діти війни, воїни АТО, представники місцевої влади, творчих спілок, громадських організацій, промислових і сільськогосподарських підприємств, закладів культури, освіти, депутати усіх рівнів. 

Звертаючись до присутніх, очільник регіону відзначив, що рахунок благодійного телемарафону «Пам’ять» відкритий постійно. Його підсумки будуть підбиті у червні 2019 року. Тож кожен з нас має можливість долучитися до доброї справи та висловити  вдячність запорізьким ветеранам-визволителям.

- Уже 20 років поспіль у Запорізькій області триває телемарафон «Пам’ять». Він приурочений до відзначення Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та Дня пам’яті й примирення. Завдяки активності небайдужих запоріжців, представників влади і місцевого самоврядування, промислових і сільськогосподарських підприємств, громадських організацій, установ освіти і культури за 20 років до фонду телемарафону надійшло понад 10 мільйонів гривень. Зокрема, минулого року учасниками телемарафону стали 650 юридичних і фізичних осіб, які зібрали понад один мільйон сто тисяч гривень. Ці кошти спрямовуються на адресну допомогу колишнім бійцям, у першу чергу, інвалідам та пораненим, родинам загиблих героїв, ветеранам, які потребують поліпшення соціально-побутових умов або потрапили в складну життєву ситуацію. Частина коштів виділяється на укріплення матеріально-технічної бази госпітальних установ для ветеранів, придбання сучасного діагностичного, лікувального та реабілітаційного обладнання, створення комфортних умов для перебування, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Під час заходу учасники вшанували хвилиною мовчання всіх загиблих у роки Другої світової війни, захисників України, які віддали своє життя за свободу і незалежність нашої держави.  Ветеранам, присутнім на телемарафоні, артисти театру вручили квіти.

Уперше благодійний телевізійний марафон «Пам'ять» було проведено в 2000 році за ініціативи Запорізької обласної ради ветеранів, яка була підтримана обласною державною адміністрацією та  обласною радою. Минуло 20 років, але й сьогодні ця соціальна акція не має аналогів в Україні.

З початку заснування телемарафону найактивнішим його учасником став колектив ПАТ  «Запоріжсталь». Активну участь незмінно беруть ВАТ «Михайлівське міжрайонне підприємство матеріально-технічного забезпечення»; високотехнологічне фермерське господарство «Таврія-Скіф» Михайлівського району, яке очолює Олег Каліман. Протягом 20 років значні благодійні внески у фонд телемарафону також зробили:

  • дитячий оздоровчий центр «Червона Гвоздика», м. Бердянськ;
  • ТОВ «Мелітопольська черешня» та «Фірма «Стелсі»;
  • приватні акціонерні товариства «Запоріжкокс» та «Запоріжвогнетрив»;
  • Запорізьке машинобудівне конструкторське бюро «Прогрес» імені О.Г. Івченка;
  • народний депутат України, ректор Запорізького національного університету Микола Фролов та викладачі і студенти  ЗНУ;
  • агрофірма «Злагода», директор Катерина Луценко, Василівський район;
  • ТОВ «Агро-Континент – Приват», директор Володимир Щербина, Гуляйпільський район.

 До благодійної акції долучилися і зробили внески народні депутати України Сергій Валентиров та Олександр Пономарьов.

Також до участі у марафоні приєдналися депутати обласної ради:

  • директор ТОВ «Ремшляхбуд» Олександр Кірков;
  • голова наглядової ради ТОВ «Солар-Енерджі» Олександр Рєпкін;
  • колишній голова правління ПАТ «Пологівський олійно-екстраційний завод» Олег Закарлюка;
  • ректор Таврійського державного агротехнологічного університету Володимир Кюрчев.

Активну участь традиційно беруть жителі міст Бердянськ і Мелітополь, Василівського, Гуляйпільського, Оріхівського, Михайлівського, Пологівського та Чернігівського районів. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Хвилина мовчання»: до Дня пам’яті Захисників України в Запоріжжі погасили нову поштову марку

«Енергетики докладають зусиль, щоб стабілізувати стан об’єднаної енергосистеми», – речниця «Запоріжжяобленерго» Зореслава Цупренко

Запоріжжя отримає сучасний спортивний комплекс: оновлена школа вищої спортивної майстерності відкриє двері вже за місяць

«Бігова Україна»: спортивний захід об’єднав 300 прихильників бігу та скандинавської ходьби

В Запоріжжі вшанували полеглих Захисників і Захисниць України

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 918-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.08.2024

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.08.2024

Впродовж доби окупанти 252 рази били по 13 населених пунктах Запорізької області.

Дві жінки 83 та 86 років й 61-річний чоловік загинули, ще три жінки 19, 30, 56 років та 59-річний чоловік отримали поранення внаслідок російської атаки безпілотниками по Запоріжжю.

Економічний патріотизм: Мінекономіки України презентувало українським виробникам програму «Національний кешбек»

Робота громадського транспорту 29 серпня 2024 року