Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область за розміром субвенції на розвиток інфраструктури цього року посідає 5 місце

7 травня 2019 - 11:14

Темі підготовки проектних заявок на фінансування за рахунок коштів субвенції на розвиток інфраструктури був присвячений черговий семінар для представників об’єднаних територіальних громад області. Актуальність  обумовлена позицією Уряду щодо першочергового спрямування коштів субвенції на розроблення містобудівної документації у разі її відсутності.

Привітала учасників тренінгу керівника апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко.

- Цього року бюджетна субвенція на розвиток об’єднаних територіальних громад складає 2,1 млрд. грн., з них 132,7 млн. грн. отримають 44 об’єднані територіальні громади Запорізької області. Показово, що Запорізька область за розміром отриманої інфраструктурної субвенції цього року посідає 5 місце по Україні. Сьогодні на семінарі, який організовано облдержадміністрацією спільно з Центром розвитку місцевого самоврядування, ви матимете можливість не тільки оновити свої знання стосовно формування проектних заявок на використання коштів інфраструктурної субвенції, але й поділитися набутим досвідом, а наші «новачки» зможуть поставити запитання та обговорити підготовлені проектні заявки, - зазначила Зінаїда Бойко.

Головними спікерами для представників громад, які впродовж дня будуть навчати механізму створювання проектних заявок, стали радниця з питань регіонального розвитку Запорізького Центру розвитку місцевого самоврядування Ксенія Божкова та фахівці Управління  містобудування та архітектури облдержадміністрації. Крім цього, начальник Управління превентивної діяльності ГУНП у Запорізькій області Анатолій Ткаченко розповів про особливості впровадження проекту «Поліцейський офіцер у громаді»  як нової форми реалізації принципу взаємодії з населенням на засадах партнерства.

Довідково:

За інформацією Управління містобудування та архітектури ОДА, у 2018 році субвенцію з державного бюджету на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад отримали 36 громад Запорізької області. Ії обсяг складав 124 млн. 136 тис. 800 грн., за рахунок якої в громадах реалізовано 134 проекти. У 2018 році 14 об'єднаних територіальних громад освоїли кошти державної субвенції на 100 %, 12 - на 99 %. У 2019 році ще вісім громад Запорізької області отримають інфраструктурну субвенцію вперше. Це: Мирненська селищна об’єднана територіальна громада, Михайлівська селищна об’єднана територіальна громада Михайлівського району, Роздольська, Новоукраїнська, Олександрівська, Степанівська Перша сільські об’єднані територіальні громади, Михайлівська сільська об’єднана територіальна громада Вільнянського району та Бердянська міська об’єднана територіальна громада.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Хвилина мовчання»: до Дня пам’яті Захисників України в Запоріжжі погасили нову поштову марку

«Енергетики докладають зусиль, щоб стабілізувати стан об’єднаної енергосистеми», – речниця «Запоріжжяобленерго» Зореслава Цупренко

Запоріжжя отримає сучасний спортивний комплекс: оновлена школа вищої спортивної майстерності відкриє двері вже за місяць

«Бігова Україна»: спортивний захід об’єднав 300 прихильників бігу та скандинавської ходьби

В Запоріжжі вшанували полеглих Захисників і Захисниць України

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 918-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.08.2024

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.08.2024

Впродовж доби окупанти 252 рази били по 13 населених пунктах Запорізької області.

Дві жінки 83 та 86 років й 61-річний чоловік загинули, ще три жінки 19, 30, 56 років та 59-річний чоловік отримали поранення внаслідок російської атаки безпілотниками по Запоріжжю.

Економічний патріотизм: Мінекономіки України презентувало українським виробникам програму «Національний кешбек»

Робота громадського транспорту 29 серпня 2024 року