Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжці віддали шану охоронцям українських кордонів усіх поколінь

26 квітня 2019 - 12:17

У Запоріжжі у сквері Прикордонників біля пам’ятного знака відбулася урочиста церемонія покладання квітів, присвячена Дню прикордонника України, який відзначається 30 квітня. У заході взяли участь керівник апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко, представники міської влади, прикордонники, ветерани, активісти, учнівська молодь.

Учасники заходу відзначили традиції героїзму, мужності і самовідданості  багатьох поколінь охоронців кордонів країни. День прикордонника - це день мужніх людей, яким за своїм службовим обов'язком судилося першими брати на себе велику відповідальність за охорону та захист своєї країни на крайніх її рубежах.

У березні 1918 року Українська Народна Республіка сформувала першу нову прикордонну службу незалежної України - Окремий корпус прикордонної охорони. Разом з іншими державними установами нова служба стала одним з атрибутів відродженої української державності. З початку свого створення прикордонна служба була кинута у вир кривавої боротьби за утримання незалежності - війну з більшовиками. Вже 30 квітня 1918 року в ході важких боїв українські прикордонники вийшли на лінію російсько-українського кордону і встановили на ньому прикордонний стовп. Таким чином українці багато років тому чітко продемонстрували своє прагнення жити з сусіднім народом по різні боки кордону.

На згадку про прикордонників, які загинули під час виконання військового обов'язку, в пам'ять про тих, кого немає сьогодні з нами, було оголошено хвилину мовчання. Керівники області та міста, представники громадськості та ветеранських організацій, прикордонники поклали квіти до пам'ятника прикордонників усіх поколінь.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Завершується відбудова будинку по вулиці Кияшка після однієї з багатьох ворожих ракетних атак по Запоріжжю – до кінця року сюди повернуться мешканці та ЦНАП

У Запоріжжі планують створити меморіал «Посадка. Дерево пам'яті» на честь загиблих Захисників

«Хвилина мовчання»: до Дня пам’яті Захисників України в Запоріжжі погасили нову поштову марку

«Енергетики докладають зусиль, щоб стабілізувати стан об’єднаної енергосистеми», – речниця «Запоріжжяобленерго» Зореслава Цупренко

Запоріжжя отримає сучасний спортивний комплекс: оновлена школа вищої спортивної майстерності відкриє двері вже за місяць

«Бігова Україна»: спортивний захід об’єднав 300 прихильників бігу та скандинавської ходьби

В Запоріжжі вшанували полеглих Захисників і Захисниць України

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 918-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.08.2024

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.08.2024

Впродовж доби окупанти 252 рази били по 13 населених пунктах Запорізької області.

Дві жінки 83 та 86 років й 61-річний чоловік загинули, ще три жінки 19, 30, 56 років та 59-річний чоловік отримали поранення внаслідок російської атаки безпілотниками по Запоріжжю.