Організатор форуму - Центр інформаційної підтримки бізнесу м. Запоріжжя, заснований на базі Запорізької торгово-промислової палати за підтримки ЄБРР у рамках ініціативи EU4Business Європейського Союзу.
У церемонії відкриття взяли участь заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін, заступник Запорізького міського голови Анатолій Пустоваров, президент Запорізької торгово-промислової палати Володимир Шамілов.
Сучасні ідеї для готелів, ресторанів і кафе на форумі представляють авторитетні експерти у сфері маркетингу і стратегій, SMM-консультанти, бізнес-тренери, успішні ресторатори, готельєри.
Учасників форуму привітав заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін.
- Розвиток туризму – один із стратегічних пріоритетів розвитку регіону. Обласна влада активно працює в цьому перспективному напрямку. Але ми розуміємо, що без наявності відповідної інфраструктури стрімко рухатися на цьому шляху неможливо. Велику роль у цій сфері відіграє саме бізнес, який створює сприятливі умови для залучення у регіон нових туристів. Сподіваюсь, що цей форум дасть потужний імпульс у цій важливій для всіх роботі. Підприємці не лише продемонструють свої напрацювання, але й знайдуть нових партнерів та стимули для подальшого розвитку, а результатом стануть нові цікаві проекти, спрямовані на підвищення туристичної привабливості Запорізької області, - зазначив Едуард Гугнін.
Як наголошують фахівці Центру інформаційної підтримки бізнесу, сучасна інфраструктура гостинності і громадського харчування – невід’ємна складова формування позитивного туристичного іміджу регіону. Невипадково цей напрям обрано одним із основних у тематиці конгресних заходів.
Форум «HoReCa PRO» – вже третій захід у рамках ініціативи EU4Business, присвячений розвитку туризму. У 2017 і 2018 роках у Запоріжжі і Бердянську відбулися конференції, що зібрали понад 40 спікерів-практиків, близько 500 учасників.
Цього року у числі спікерів – консультант з маркетингу і стратегії, голова громадської ради при Управлінні туризму Львова Тетяна Гончаренко, власник відомої мережі ресторанів Дмитро Борисов, керуючий партнер PR bar Віталій Маначинський, ресторанний експерт Ніна Полякова, бренд-стратег Ольга Нестеренко.
Учасники форуму отримають відповіді на основні питання розвитку сфери HoReCa під час чотирьох сесій: PRO тренди галузі та сучасного клієнта, PRO стратегію, маркетинг і продажі у готельно-ресторанному бізнесі, PRO ефективне використання сучасних інформаційних технологій, PRO персонал у сфері HoReCa.
Справжньою «родзинкою» першого дня форуму стало шоу барменів «Акули Бару» від дворазових чемпіонів України в номінації Tandem Flairing та майстер-клас з приготування сучасних коктейлів. На 18 квітня заплановано воркшоп для кавової індустрії.
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю