Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Конкурси фахової майстерності популяризують робітничі професії

16 квітня 2019 - 14:19

У Запорізькій області триває ІІ (обласний) етап всеукраїнських конкурсів фахової майстерності серед здобувачів професійної освіти з різних робітничих професій, організований Департаментом освіти і науки облдержадміністрації та Науково-методичний центром професійно-технічної освіти у Запорізькій області.

У його рамках на базі Федорівського центру професійної освіти Пологівського району випробування своїх знань, умінь та навичок пройшли учні, які здобувають професію «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва».

У конкурсі взяли участь представники таких закладів професійної освіти: Федорівського центру професійної освіти, Державного навчального закладу «Якимівський професійний аграрний ліцей», ДНЗ «Михайлівське вище професійне училище», ДНЗ «Багатопрофільний центр професійно-технічної освіти», ДНЗ «Мелітопольський професійний аграрний ліцей», ДНЗ «Василівський професійний ліцей», ДНЗ «Веселівський професійний аграрний ліцей», ДНЗ «Великобілозерський професійний аграрний ліцей», ДНЗ «Вільнянський професійний ліцей».

Теоретичні знання, практичні вміння та навички конкурсантів оцінювалися компетентним журі, до складу якого увійшли як викладачі з різних закладів області так і  практики – керівники сільськогосподарських та фермерських господарств.

Під час проведення теоретичного туру учасники проходили тестування на знання з предметів професійно-теоретичної підготовки: «Трактори», «Сільськогосподарські машини», «Комплексна система технічного обслуговування і ремонту сільськогосподарської техніки», «Правила дорожнього руху», «Агротехнологія»,  «Охорона праці».

Практичний тур полягав у перевірці навичок і вмінь оранки землі на тракторах ЮМЗ-6, МТЗ-80/82 з начіпним плугом ПЛН–3-35 і включав виконання низки завдань у ході роботи.

За рішенням журі переможцем конкурсу став учень Державного навчального закладу «Михайлівське вище професійне училище»
Дмитро Писанко.

Почесні ІІ та ІІІ місце посіли учень ДНЗ «Мелітопольський професійний аграрний ліцей»  Валерій Лазорак та учень ДНЗ «Багатопрофільний центр професійно-технічної освіти» Степан Ясільоніс. Переможці нагороджені дипломами Департаменту освіти і науки Запорізької облдержадміністрації. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Майже 90 % учнів запорізької школи-інтернату «Орієнтир» зможуть навчатися офлайн

Завершується відбудова будинку по вулиці Кияшка після однієї з багатьох ворожих ракетних атак по Запоріжжю – до кінця року сюди повернуться мешканці та ЦНАП

У Запоріжжі планують створити меморіал «Посадка. Дерево пам'яті» на честь загиблих Захисників

«Хвилина мовчання»: до Дня пам’яті Захисників України в Запоріжжі погасили нову поштову марку

«Енергетики докладають зусиль, щоб стабілізувати стан об’єднаної енергосистеми», – речниця «Запоріжжяобленерго» Зореслава Цупренко

Запоріжжя отримає сучасний спортивний комплекс: оновлена школа вищої спортивної майстерності відкриє двері вже за місяць

«Бігова Україна»: спортивний захід об’єднав 300 прихильників бігу та скандинавської ходьби

В Запоріжжі вшанували полеглих Захисників і Захисниць України

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 918-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.08.2024

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.08.2024

Впродовж доби окупанти 252 рази били по 13 населених пунктах Запорізької області.