Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Стратегія регіонального розвитку закріпить позиції запорізьких аграріїв на ринках Євросоюзу

10 квітня 2019 - 16:11

Під керівництвом директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Андрія Полякова відбулося засідання підвідомчої робочої підгрупи з питань розробки Стратегії регіонального розвитку Запорізької області на період до 2027 року у галузі  агропромислового комплексу.

До складу робочої підгрупи входять представники громадських об’єднань, суб’єктів підприємництва, фахівці Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, фермери, сільгоспвиробники, аграрії та науковці.

Як підкреслив Андрій Поляков, попередня стратегія розрахована до 2020 року. Саме на її основі та аналізі  буде створена стратегія на 2021-2027 роки.

- Наша стратегічна ціль – Запорізький край – регіон розвитку сільських територій. Ці цілі залишаються незмінними і в новій стратегії розвитку. Нам разом необхідно визначити основні напрями майбутньої стратегії розвитку. А це, насамперед, експортна спроможність сільгоспвиробників, розвиток кооперації в аграрному секторі, обсяг виробленої продукції СОКами, валовий збір зернових, зернобобових та соняшника, динаміка пологів великої рогатої худоби тощо, - наголосив Андрій Поляков.

Особливістю створення нової стратегії є обов’язкове використання smart-спеціалізації.  За словами фахівців, це нова спеціалізація розвитку галузі, що спростить відкриття підприємницької діяльності та її вихід на ринки Євросоюзу.

Фахівці розроблятимуть нову стратегію протягом 2019-2020 років.

- Насамперед, ми будемо прислухатися до думки науковців, громадськості та сільгоспвиробників. Лише у спільній праці та взаємодії  будемо розглядати всі питання та разом зможемо досягти високих результатів у роботі, - наголосив, підбиваючи підсумки першого засідання, Андрій Поляков.

 

 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Майже 90 % учнів запорізької школи-інтернату «Орієнтир» зможуть навчатися офлайн

Завершується відбудова будинку по вулиці Кияшка після однієї з багатьох ворожих ракетних атак по Запоріжжю – до кінця року сюди повернуться мешканці та ЦНАП

У Запоріжжі планують створити меморіал «Посадка. Дерево пам'яті» на честь загиблих Захисників

«Хвилина мовчання»: до Дня пам’яті Захисників України в Запоріжжі погасили нову поштову марку

«Енергетики докладають зусиль, щоб стабілізувати стан об’єднаної енергосистеми», – речниця «Запоріжжяобленерго» Зореслава Цупренко

Запоріжжя отримає сучасний спортивний комплекс: оновлена школа вищої спортивної майстерності відкриє двері вже за місяць

«Бігова Україна»: спортивний захід об’єднав 300 прихильників бігу та скандинавської ходьби

В Запоріжжі вшанували полеглих Захисників і Захисниць України

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 918-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.08.2024

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.08.2024

Впродовж доби окупанти 252 рази били по 13 населених пунктах Запорізької області.