Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька обласна філармонія відзначила 80-річний ювілей

5 квітня 2019 - 13:32

Запорізька обласна філармонія відзначила 80-річчя від дня свого створення гранд-концертом «Гармонія мистецтв», на який запросили ветеранів, працівників, шанувальників.

З визначною датою колектив філармонії та її генерального директора Ірину Конареву привітали представники обласної та міської влади,  директори обласних філармоній з інших областей країни.

Заступник голови Запорізької обласної ради Едуард Гугнін, вітаючи вілярів, нагадав, що на сесії, яка відбулася 28 березня, депутати одноголосно підтримали проект рішення про клопотання депутатів перед Міністерством культури та Президентом України про присвоєння комунальному закладу статусу національного.

Директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Владислав Мороко повідомив, що за останні роки на ремонт будівлі та сучасне оснащення філармонії було виділено понад 70 млн. грн., тож сьогодні запоріжці та гості нашого міста мають можливість відвідувати один з найкрасивіших концертних  залів  України. Посадовець подякував артистам філармонії за  концертні програми для бійців, які вони проводять на передовій.

Зі словами привітання до служителів мистецтва звернувся також єпископ Запорізький і Мелітопольський Православної церкви України Фотій.

Гучними оплесками глядачі вітали цього вечора артистів філармонії, які подарували свої найкращі виступи на ювілейному концерті. На сцені концертної зали ім. М. Глінки звучали пісні та класичні композиції у виконанні академічного ансамблю пісні і танцю «Запорожці»; струнного квартету під керівництвом лауреата міжнародного конкурсу Володимира Галіченка; диксиленду артистів академічного симфонічного оркестру під керівництвом Дмитра Мітніка, ансамблю бандуристів «Божена». Завершив ювілейний гранд-концерт виступ академічного симфонічного оркестру під керівництвом народного артиста України В’ячеслава Реді.

Довідково:
Запорізька обласна філармонія була заснована у  1939 році. Сьогодні серед 248 членів колективу філармонії працюють два народні артисти України, вісім заслужених артистів України, два заслужених працівники культури України,  лауреати та дипломанти міжнародних та всеукраїнських конкурсів виконавського мистецтва. У складі філармонії діють два іміджевих мистецьких осередки зі статусом «академічний».

Творчий колектив Запорізької філармонії відомий у всій Україні, неодноразово здійснював гастрольні поїздки в різні країни світу, має чисельні творчі здобутки, перемоги у мистецьких конкурсах та  унікальні постановки під відкритим небом. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Майже 90 % учнів запорізької школи-інтернату «Орієнтир» зможуть навчатися офлайн

Завершується відбудова будинку по вулиці Кияшка після однієї з багатьох ворожих ракетних атак по Запоріжжю – до кінця року сюди повернуться мешканці та ЦНАП

У Запоріжжі планують створити меморіал «Посадка. Дерево пам'яті» на честь загиблих Захисників

«Хвилина мовчання»: до Дня пам’яті Захисників України в Запоріжжі погасили нову поштову марку

«Енергетики докладають зусиль, щоб стабілізувати стан об’єднаної енергосистеми», – речниця «Запоріжжяобленерго» Зореслава Цупренко

Запоріжжя отримає сучасний спортивний комплекс: оновлена школа вищої спортивної майстерності відкриє двері вже за місяць

«Бігова Україна»: спортивний захід об’єднав 300 прихильників бігу та скандинавської ходьби

В Запоріжжі вшанували полеглих Захисників і Захисниць України

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 918-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.08.2024

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.08.2024

Впродовж доби окупанти 252 рази били по 13 населених пунктах Запорізької області.