Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Відкриті уроки футболу» в Запоріжжі допомагають інтеграції дітей переселенців

4 квітня 2019 - 11:46

У Запоріжжі стартував черговий сезон проекту «Відкриті уроки футболу», що проводить Федерація футболу України для волонтерів за підтримки Європейського Союзу.

Під час прес-конференції «Відкриті уроки футболу: допомога дітям ВПО» учасників привітали заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін та начальник Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталія Власова.

- На сьогодні одним з головних завдань, яке стоїть перед профільними закладами та всією спортивною громадою області, є ефективне використання можливостей фізичної культури і спорту в оздоровленні жителів області, вихованні здорового підростаючого покоління, створенні необхідних умов для організації фізкультурно-масової та спортивної роботи. З боку органів виконавчої влади ми проводимо активну роботу щодо модернізації, реконструкції та створення належних умов для занять спортом. За останні роки в області вже збудовано 25 футбольних полів зі штучним покриттям та планується відкрити ще 16 в поточному році, - повідомив Едуард Гугнін.

Голова Запорізької обласної федерації футболу Віктор Межейко наголосив, що проект «Відкриті уроки футболу» відіграє важливу роль, адже створює міжсекторні мережі серед громадських об’єднань, шкіл, батьків, органів місцевого самоврядування, поліції, психологів, які спільними зусиллями сприяють взаємодії та соціальній інтеграції  внутрішньо переміщених дітей і молоді з Донбасу і Криму з їхніми однолітками з приймаючих громад. Крім цього, саме граючи у футбол, дитина вчиться стратегії, плануванню, а також роботі в команді. Це цінні навички для тих, за ким стоїть майбутнє нашої держави.

Як повідомили в Управлінні молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації, наразі до проекту залучені 68 місцевих громад у Донецькій, Луганській, Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській, Миколаївській, Одеській і Київській областях, де створюються волонтерські мережі. Всіх охочих навчають на семінарах, воркшопах і в мережевих таборах, проводяться масові п’ятиденні фестивалі футболу.

Школам, які беруть участь у проекті, надається спортивний інвентар та обладнання, а волонтерам і дітям-учасникам – екіпірування. На базі навчальних закладів проводяться регулярні спортивно-масові заходи з дітьми. Головний принцип проекту полягає у впровадженні освітнього CSP-підходу («громада / спорт + школа + поліція»).

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Майже 90 % учнів запорізької школи-інтернату «Орієнтир» зможуть навчатися офлайн

Завершується відбудова будинку по вулиці Кияшка після однієї з багатьох ворожих ракетних атак по Запоріжжю – до кінця року сюди повернуться мешканці та ЦНАП

У Запоріжжі планують створити меморіал «Посадка. Дерево пам'яті» на честь загиблих Захисників

«Хвилина мовчання»: до Дня пам’яті Захисників України в Запоріжжі погасили нову поштову марку

«Енергетики докладають зусиль, щоб стабілізувати стан об’єднаної енергосистеми», – речниця «Запоріжжяобленерго» Зореслава Цупренко

Запоріжжя отримає сучасний спортивний комплекс: оновлена школа вищої спортивної майстерності відкриє двері вже за місяць

«Бігова Україна»: спортивний захід об’єднав 300 прихильників бігу та скандинавської ходьби

В Запоріжжі вшанували полеглих Захисників і Захисниць України

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 918-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.08.2024

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.08.2024

Впродовж доби окупанти 252 рази били по 13 населених пунктах Запорізької області.