Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На обласних виставках ручної майстерності представлено сузір’я молодих талантів

3 квітня 2019 - 16:01

Сьогодні відбулося урочисте відкриття цих культурно-мистецьких заходів на базі Запорізького коледжу радіоелектроніки ЗНТУ. Їх традиційно проводять Департамент освіти і науки облдержадміністрації спільно із Запорізьким обласним центром художньо-естетичної творчості учнівської молоді у рамках Всеукраїнської виставки-конкурсу. 

- Мені дуже приємно, що протягом десяти років юні майстри з усієї області демонструють свої неперевершені таланти в галузі декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва. Кожного року на нашій обласній виставці-конкурсі «Знай і люби свій край» представлено понад шість-сім тисяч експонатів. Ця виставка – результат занять дітей і молоді в гуртках декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва, це праця серця, дитячої душі, невичерпної фантазії і, звісно,  вправних рук талановитих педагогів нашої Нової української школи. Впродовж п’яти років напередодні Великодня велике значення педагоги та вихованці гуртків приділяють писанкарству. Вони власноруч, застосовуючи різні техніки, виготовляють писанки. Більше трьох тисяч писанок надходять на обласний конкурс «Писанковий рай», що вже став брендом Запорізької області. Бажаю всім учасникам реалізації творчих задумів та поширення ваших умінь серед молоді, - привітала учасників виставки та художніх керівників директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Тетяна Озерова.

Цього року на обласному конкурсі-виставці представлено понад 7000 робіт учнів закладів загальної середньої, позашкільної, професійної (професійно-технічної) освіти та закладів освіти обласного підпорядкування віком від шести до 21 років.

Діти власноруч виготовляють вироби, які вражають оригінальністю та відтворюють творчі натхнення, застосовуючи різні техніки, а саме: петриківський розпис, батик, народні іграшки, різьблення по дереву, валяння шерсті, писанки, вишивання, вироби з бісеру, соломки, полімерної глини, холодного фарфору, макраме, оригамі, ковані та гончарні вироби тощо.

Найбільшу активність у підготовці експонатів до виставки виявили навчальні заклади м. Запоріжжя, Бердянська, Мелітополя, Енергодара, Токмака, Оріхівського, Михайлівського, Кам’янсько-Дніпровського, Запорізького, Розівського, Якимівського, Гуляйпільського, Приазовського та Токмацького районів.

Кращі роботи за згодою авторів будуть надіслані на Всеукраїнську виставку-конкурс з декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Знай і люби свій край», що відбудеться в Києві.

Сьогодні  упродовж дня на учасників чекає чимало цікавого: концертні виступи, численні майстер-класи, ігрова та розважальна програма.

Обласна виставка «Знай і люби свій край» та виставка «Писанковий рай» працюватимуть з 3 по 12 квітня з 9-00 до 17-00 у приміщенні Запорізького коледжу радіоелектроніки ЗНТУ ( проспект Соборний, 117).

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Майже 90 % учнів запорізької школи-інтернату «Орієнтир» зможуть навчатися офлайн

Завершується відбудова будинку по вулиці Кияшка після однієї з багатьох ворожих ракетних атак по Запоріжжю – до кінця року сюди повернуться мешканці та ЦНАП

У Запоріжжі планують створити меморіал «Посадка. Дерево пам'яті» на честь загиблих Захисників

«Хвилина мовчання»: до Дня пам’яті Захисників України в Запоріжжі погасили нову поштову марку

«Енергетики докладають зусиль, щоб стабілізувати стан об’єднаної енергосистеми», – речниця «Запоріжжяобленерго» Зореслава Цупренко

Запоріжжя отримає сучасний спортивний комплекс: оновлена школа вищої спортивної майстерності відкриє двері вже за місяць

«Бігова Україна»: спортивний захід об’єднав 300 прихильників бігу та скандинавської ходьби

В Запоріжжі вшанували полеглих Захисників і Захисниць України

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 918-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.08.2024

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.08.2024

Впродовж доби окупанти 252 рази били по 13 населених пунктах Запорізької області.