Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Соціальні працівники вивчають особливості роботи з дітьми під час літньої оздоровчої кампанії-2019

3 квітня 2019 - 14:28

У Запорізькому центрі перепідготовки і підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, керівників державних підприємств, установ та організацій триває навчання для працівників відділів у справах сім'ї та дітей управлінь соціального захисту населення райдержадміністрацій, міських рад та фахівців об’єднаних територіальних громад, які відповідають за питання оздоровлення дітей та сімейну гендерну політику і протидію торгівлі людьми.

Під час навчання фахівці розглядають такі  питання: направлення дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, до дитячих закладів оздоровлення і відпочинку за рахунок коштів обласного бюджету; оздоровлення дітей, які виховуються в сім’ях, де один із батьків працює у бюджетній сфері; особливості організації перевезень дітей до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.

До роботи  семінару планується долучити представників  обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Запорізького благодійного фонду «Єдність за майбутнє», Служби у справах дітей облдержадміністрації, Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях, Запорізького обласного центру соціально-психологічної допомоги, Управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Запорізькій  області, Управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, Головного управління Національної поліції в Запорізькій області.

Нагадаємо,  Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації постійно проводиться робота щодо організації направлення дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки. Зокрема, цього року на І та ІІ зміни відправлено дітей до Міжнародного дитячого центру «Артек» (м. Київ) та  державного дитячого центру «Молода гвардія» (м. Одеса) за рахунок бюджетних коштів.

Як пояснили в Департаменті соціального захисту населення облдержадміністрації, для того, щоб отримати путівку, батькам або іншим законним представникам таких дітей необхідно звернутися до управлінь соціального захисту населення райдержадміністрацій, органів місцевого самоврядування. Для забезпечення путівками дітей, які навчаються в закладах освіти у м. Запоріжжя, їх батьки або інші законні представники мають звертатися до територіальних відділів освіти.

Загальні умови для отримання путівок: відсутність протипоказань за станом здоров’я; наявність карти щеплень; невикористання бюджетних коштів на оздоровлення та відпочинок у поточному році; вікова категорія - від семи до 18 років.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Майже 90 % учнів запорізької школи-інтернату «Орієнтир» зможуть навчатися офлайн

Завершується відбудова будинку по вулиці Кияшка після однієї з багатьох ворожих ракетних атак по Запоріжжю – до кінця року сюди повернуться мешканці та ЦНАП

У Запоріжжі планують створити меморіал «Посадка. Дерево пам'яті» на честь загиблих Захисників

«Хвилина мовчання»: до Дня пам’яті Захисників України в Запоріжжі погасили нову поштову марку

«Енергетики докладають зусиль, щоб стабілізувати стан об’єднаної енергосистеми», – речниця «Запоріжжяобленерго» Зореслава Цупренко

Запоріжжя отримає сучасний спортивний комплекс: оновлена школа вищої спортивної майстерності відкриє двері вже за місяць

«Бігова Україна»: спортивний захід об’єднав 300 прихильників бігу та скандинавської ходьби

В Запоріжжі вшанували полеглих Захисників і Захисниць України

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 918-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.08.2024

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.08.2024

Впродовж доби окупанти 252 рази били по 13 населених пунктах Запорізької області.