Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль: «За кожною успішною людиною стоїть учитель»

29 березня 2019 - 12:01

На цьому голова облдержадміністрації Костянтин Бриль наголосив під час спеціальної регіональної (не)конференції EdCamp Global Teacher Prize. Захід з обміну досвідом для відповідального вчительства, яке прагне кращої якості знань для дітей, відбувся на базі КЗ «Запорізька спеціальна загальноосвітня школа-інтернат «Джерело» ЗОР. Його організаторами стали Запорізька обласна державна адміністрація, Запорізька обласна рада, Департамент освіти і науки облдержадміністрації, громадська спілка «Освіторія», громадська організація EdCamp, Запорізька спеціальна загальноосвітня школа-інтернат «Джерело».

Звертаючись до учасників заходу, очільник регіону відзначив, що це зібрання покликане допомогти набути нового досвіду, знайти джерело натхнення для подальшого реформування освіти.

- За кожною успішною людиною стоїть учитель. За кожним Ілоном Маском, Вінстоном Черчиллем, та навіть Петром Порошенком стоїть той, хто допоміг розкрити їх таланти. Вплив одного вчителя зростає у геометричній прогресії завдяки сотням його учнів. Ви - не просто вчителі-новатори, а ті, хто впливає своїми соціальними проектами на життя дітей. Такі заходи як сьогоднішня конференція покликані відзначити досягнення вчителя не лише щодо своїх учнів, а й  суспільства, підкреслити важливість педагогів в Україні, підняти престиж та популяризувати професію вчителя в Україні, надихнути на використання сучасних методик, долучити українських учителів до світової освітянської спільноти. Це чудова нагода для обміну досвідом та думками з актуальних питань освіти. Ви – носії змін, які здатні випереджати час і закладати нові моделі мислення, частина стрімкого й мобільного, високотехнічного й креативного світу. І саме від таких учителів залежить наше майбутнє. Щиро бажаю організаторам та учасникам конференції плідної роботи, конструктивного діалогу та нових вагомих здобутків, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Учасники конференції приділили значну увагу обміну досвідом щодо запровадження інклюзивного освітнього середовища. Адже за сприяння Благодійного Фонду Порошенка, за ініціативи Марини Порошенко та Міністерства освіти України саме Запорізька область стала першою у запровадженні цього науково-педагогічного експерименту.

Як повідомила директор Департаменту освіти і науки Запорізької облдержадміністрації Тетяна Озерова, у Запорізькій спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті «Джерело» навчаються діти з особливими освітніми потребами, і в ній працюють учителі, які надихають інших та допомагають всім запоріжцям розвивати інклюзивний простір, а також навчають інших працювати з дітьми з особливими освітніми потребами.

У рамках спеціальної регіональної (не)конференції EdCamp Global Teacher Prize під час роботи експертних панелей заплановано зустрічі з учасниками Всеукраїнської премії Global Teacher Prize Ukraine: учителем хімії Чорнотицької ЗОШ І-ІІІ ступенів Олександром Лисичем (Чернігівська область), учителем англійської мови НВК ЗОШ № 3 колегіум» Наталею Голоднюк (м. Сміла, Черкаська область), учителем історії і правознавства Херсонського академічного ліцею імені  О.В. Мішукова Світланою Стельмах (м. Херсон), учителем української мови та літератури Кам'янець-Подільського закладу загальної середньої освіти №17  Наталією Рудніцькою (м. Кам'янець-Подільський Хмельницької області), учителем інформатики КЗ «Запорізька спеціальна загальноосвітня школа-інтернат «Джерело» ЗОР Олександром Жуком. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Майже 90 % учнів запорізької школи-інтернату «Орієнтир» зможуть навчатися офлайн

Завершується відбудова будинку по вулиці Кияшка після однієї з багатьох ворожих ракетних атак по Запоріжжю – до кінця року сюди повернуться мешканці та ЦНАП

У Запоріжжі планують створити меморіал «Посадка. Дерево пам'яті» на честь загиблих Захисників

«Хвилина мовчання»: до Дня пам’яті Захисників України в Запоріжжі погасили нову поштову марку

«Енергетики докладають зусиль, щоб стабілізувати стан об’єднаної енергосистеми», – речниця «Запоріжжяобленерго» Зореслава Цупренко

Запоріжжя отримає сучасний спортивний комплекс: оновлена школа вищої спортивної майстерності відкриє двері вже за місяць

«Бігова Україна»: спортивний захід об’єднав 300 прихильників бігу та скандинавської ходьби

В Запоріжжі вшанували полеглих Захисників і Захисниць України

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 918-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.08.2024

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.08.2024

Впродовж доби окупанти 252 рази били по 13 населених пунктах Запорізької області.