Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Нова дозвільна система у сфері промислового забруднення поліпшить екологічну ситуацію в області

29 березня 2019 - 13:10

У зв’язку з реформуванням дозвільної системи у сфері промислового забруднення у форматі відеоконференції відбулася експертна зустріч за участю представників Міністерства екології та природних ресурсів України. На прямому зв’язку з Міністерством перебували представники Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації. Учасники заходу обговорили проект Концепції реалізації державної політики у сфері промислового забруднення.

Представники Міністерства наголосили, що проект Концепції держполітики у сфері промислового забруднення закладає основу для реформи дозвільної системи. Це не одна реформа, не один лінійний процес, тому для його успіху вкрай важлива участь усіх зацікавлених сторін: і громадськості, і бізнесу, і місцевої влади.

Концепція передбачає реформування дозвільної процедури для промислових підприємств з метою зменшення промислового забруднення довкілля. Зокрема, йдеться про впровадження інтегрованого дозволу і найкращих доступних технологій та методів управління (НДТМ), запровадження європейських підходів до оцінки комплексного впливу промислового об’єкта на довкілля, нових інструментів захисту своїх прав для громадськості. 

Також передбачено створення інформаційної системи, де  кожен охочий зможе довідатися про фактичні обсяги забруднення та початок процедури отримання інтегрованого дозволу, дозвільну документацію, звітність та результати перевірки контролюючим органом. Реформу заплановано впровадити до 2028 року відповідно до графіка, який міститься у проекті Концепції.

Реалізація Концепції спрямована на виконання положень Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським товариством з атомної енергії  і їхніми державами-членами з іншої сторони.

Запорізькі фахівці галузі впевнені, що впровадження нової дозвільної системи європейського зразка дасть можливість створити ефективний механізм контролю за промисловим забрудненням, а також зменшити та запобігти  навантаженню на навколишнє природне середовище. Це особливо актуально для нашого індустріального регіону.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Майже 90 % учнів запорізької школи-інтернату «Орієнтир» зможуть навчатися офлайн

Завершується відбудова будинку по вулиці Кияшка після однієї з багатьох ворожих ракетних атак по Запоріжжю – до кінця року сюди повернуться мешканці та ЦНАП

У Запоріжжі планують створити меморіал «Посадка. Дерево пам'яті» на честь загиблих Захисників

«Хвилина мовчання»: до Дня пам’яті Захисників України в Запоріжжі погасили нову поштову марку

«Енергетики докладають зусиль, щоб стабілізувати стан об’єднаної енергосистеми», – речниця «Запоріжжяобленерго» Зореслава Цупренко

Запоріжжя отримає сучасний спортивний комплекс: оновлена школа вищої спортивної майстерності відкриє двері вже за місяць

«Бігова Україна»: спортивний захід об’єднав 300 прихильників бігу та скандинавської ходьби

В Запоріжжі вшанували полеглих Захисників і Захисниць України

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 918-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.08.2024

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.08.2024

Впродовж доби окупанти 252 рази били по 13 населених пунктах Запорізької області.