Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Усі лісові господарства області налагодили співпрацю з місцевими школярами

25 березня 2019 - 14:21

З нагоди Міжнародного дня лісу, що традиційно відзначають 21 березня, було підписано черговий Меморандум про співпрацю між лісництвом - останнім із шести лісових господарств  області - та закладами освіти.

На цей раз Меморандуми про співпрацю  підписали підрозділи Пологівського лісомисливського господарства та навчальні заклади, а саме: Василівське лісництво та Василівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 3, Оріхівське лісництво та Оріхівська гімназія №1 «Сузір'я», Кам’янське лісництво та Більмацька спеціалізована загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів «Інтелект», Пологівське лісництво та  Воскресенський навчально-виховний комплекс спеціалізована школа І-ІІІ ступенів-дошкільний навчальний заклад, Гуляйпільське лісництво та Гуляйпільська спеціалізована загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, Новополтавське лісництво та Новополтавська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів.

Лісівниками Пологівського лісомисливського господарства заплановано проведення лекцій у цих закладах з основ лісівничої справи, проведення практичних занять з учнями щодо створення лісових насаджень, заготівлі лісового насіння, догляд за посівами в розсадниках, організація походів школярів у лісництва та лісові розсадники. Пологівське ЛМГ має давню історію проведення спільних заходів зі шкільними закладами, спрямованих на збереження і примноження лісових насаджень у нашій степовій зоні.

Так, першим заходом стала участь школярів у всеукраїнській акції «Майбутнє лісу у твоїх руках». На території Пологівського лісництва, в урочищі «Солошина балка», відбулась висадка сіянців сосни кримської. Загалом, заплановано провести посадку лісу на площі 4,5 га.

Слід зазначити, що укладання  угод про співпрацю між шкільною молоддю та лісництвами відбулася в рамках регіональної програми «Ліси Запорізького краю», яка почала діяти в області з 2019 року. Тож тепер усі шість лісових господарств області (Бердянське, Запорізьке, Кам’янсько-Дніпровське, Мелітопольське, Пологівське та Приморське) співпрацюють із закладами освіти.

Метою підписання меморандумів є залучення учнівської молоді до заходів зі створення нових лісових насаджень, пропаганда екологічних знань, формування у дитячій свідомості дбайливого ставлення до навколишньої природи.

Крім цього, з 21 березня стартувала щорічна громадська акція Державного агентства лісових ресурсів України «Майбутнє лісу у твоїх руках», яка проводиться під гаслом «Ліси і освіта» і триватиме до Дня довкілля (20 квітня).

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Майже 90 % учнів запорізької школи-інтернату «Орієнтир» зможуть навчатися офлайн

Завершується відбудова будинку по вулиці Кияшка після однієї з багатьох ворожих ракетних атак по Запоріжжю – до кінця року сюди повернуться мешканці та ЦНАП

У Запоріжжі планують створити меморіал «Посадка. Дерево пам'яті» на честь загиблих Захисників

«Хвилина мовчання»: до Дня пам’яті Захисників України в Запоріжжі погасили нову поштову марку

«Енергетики докладають зусиль, щоб стабілізувати стан об’єднаної енергосистеми», – речниця «Запоріжжяобленерго» Зореслава Цупренко

Запоріжжя отримає сучасний спортивний комплекс: оновлена школа вищої спортивної майстерності відкриє двері вже за місяць

«Бігова Україна»: спортивний захід об’єднав 300 прихильників бігу та скандинавської ходьби

В Запоріжжі вшанували полеглих Захисників і Захисниць України

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 918-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.08.2024

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.08.2024

Впродовж доби окупанти 252 рази били по 13 населених пунктах Запорізької області.