Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Досягнення Цілей сталого розвитку України починається з місцевого рівня

12 березня 2019 - 14:24

Подолати бідність, забезпечити здоровий спосіб життя та сприяти благополуччю, забезпечити якість освіти, гендерної рівності, скоротити нерівність усередині країни – усього 17 Цілей сталого розвитку України на 2016-2030 роки затверджено на саміті ООН з питань сталого розвитку.

Для подальшої локалізації визначених Цілей сталого розвитку на обласному рівні та рівні територіальних громад  Запорізьким обласним ресурсним центром громад ПРООН проведено обласний семінар «Дні сталого розвитку на Запоріжжі». У заході взяли участь представники об’єднаних громад, фахівці, відповідальні за розробку Стратегій регіонального розвитку райдержадміністрацій та районних рад, викладачі вишів, студенти, представники громадських організацій.

Привітав учасників семінару заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін.

- Зараз формується стратегія розвитку не тільки окремих громад, а й усієї області в цілому. Вже розпочався процес формування експертних комісій, які будуть займатися цими питаннями. Сучасні тенденції зумовлюють зміни принципів стратегічного планування. Приміром, якщо раніше планування здійснювалося на найближчі 15 років, то зараз ми не можемо планувати навіть на п`ять років, адже зі швидким розвитком суспільства постійно змінюються завдання, що сприяють реалізації поставлених цілей. Зараз уперше з обласного бюджету виділяються кошти на якісні дослідження, які допоможуть зрозуміти та правильно сформувати стратегію розвитку області. Приємно бачити тут багато керівників громад, все ж таки наразі саме ви краще за інших знаєте, чого потребує територія, - зазначив Едуард Гугнін.

Координатор ПРООН з упровадження ЦСР в Запорізькій області Геннадій Устімов вручив подяки за плідну співпрацю начальнику Управління зовнішніх зносин та ЗЕД облдержадміністрації Артуру Бойко та декану факультету соціології ЗНУ Максиму Лепському. Окрему подяку він передав голові облдержадміністрації Костянтину Брилю за вагомий особистий внесок у справу розбудови української держави на шляху до сталого розвитку.

Упродовж одноденного інтенсиву школи сталого розвитку учасники розглянули, що вже зроблено для досягнення цілей сталого розвитку, а також обговорили індикатори досягнення цілей сталого розвитку. Відбулася також  інформаційна сесія щодо стратегічного планування розвитку територій з урахуванням цілей сталого розвитку. Після цього учасники працювали в галузевих групах освіти, медицини, інфраструктури, екології, інновацій,  визначаючи основні напрями розвитку цих сфер на місцевому рівні.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Запорізькі підприємці отримають майже 77 млн грн на розвиток бізнесу за програмою «Власна справа»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.08.2024

Навчання та гуртки в укритті: Запорізька санаторна школа-інтернат № 7 готується до повернення дітей у класи

Впродовж доби окупанти 261 раз били по 11 населених пунктах Запорізької області.

Майже 90 % учнів запорізької школи-інтернату «Орієнтир» зможуть навчатися офлайн

Завершується відбудова будинку по вулиці Кияшка після однієї з багатьох ворожих ракетних атак по Запоріжжю – до кінця року сюди повернуться мешканці та ЦНАП

У Запоріжжі планують створити меморіал «Посадка. Дерево пам'яті» на честь загиблих Захисників

«Хвилина мовчання»: до Дня пам’яті Захисників України в Запоріжжі погасили нову поштову марку

«Енергетики докладають зусиль, щоб стабілізувати стан об’єднаної енергосистеми», – речниця «Запоріжжяобленерго» Зореслава Цупренко

Запоріжжя отримає сучасний спортивний комплекс: оновлена школа вищої спортивної майстерності відкриє двері вже за місяць

«Бігова Україна»: спортивний захід об’єднав 300 прихильників бігу та скандинавської ходьби

В Запоріжжі вшанували полеглих Захисників і Захисниць України