Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В окремих районах уже розпочато сівбу ячменю та гороху

4 березня 2019 - 08:37

За інформацією Держгідрометцентру у Запорізькій області, упродовж зимового періоду глибокого та стійкого промерзання ґрунту не спостерігалось. Загрозливих умов для перезимівлі також не було, однак у періоди відлиг зимостійкість рослин дещо знижувалась.

Як повідомили у Департаменті агропромислового розвитку облдержадміністрації, за даними відрощування зразків озимої пшениці пошкодження та загибелі рослин у зразках не виявлено.

На період відновлення вегетації посівів весною 2019 року у слабкому і незадовільному стані знаходяться посіви на 17 % від засіяних площ, які мали такий стан восени перед припиненням вегетації.

Для проведення підживлення озимих та посіву ярих культур у господарствах області на цей час заготовлено 27,4 тис. тонн добрив (74 % від необхідної кількості), в тому числі аміачної селітри – 24,0 тис. тонн (84 %).

Підживлення озимих культур на зерно проведено на площі 300 тис. га або 41 % до прогнозу,  озимий ріпак підживлено на площі 45 тис. га або 65 %.

Найбільші площі озимих зернових підживлено у Веселівському районі – 15 тис. га (72 %), Приазовському – 27 тис. га (69 %) та Оріхівському – 22 тис. га (62 %).

В окремих господарствах південних районів області аграрії вже розпочали сівбу ярого ячменю та гороху. З настанням стійкого тепла польові роботи розпочнуться на всій території області.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Україна має майбутнє: Запорізький національний університет розпочав новий навчальний рік урочистою посвятою першокурсників

Очне навчання в садочках, школах, профтехах та коледжах: Запорізька область готова до нового навчального року

Запорізькі підприємці отримають майже 77 млн грн на розвиток бізнесу за програмою «Власна справа»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.08.2024

Навчання та гуртки в укритті: Запорізька санаторна школа-інтернат № 7 готується до повернення дітей у класи

Впродовж доби окупанти 261 раз били по 11 населених пунктах Запорізької області.

Майже 90 % учнів запорізької школи-інтернату «Орієнтир» зможуть навчатися офлайн

Завершується відбудова будинку по вулиці Кияшка після однієї з багатьох ворожих ракетних атак по Запоріжжю – до кінця року сюди повернуться мешканці та ЦНАП

У Запоріжжі планують створити меморіал «Посадка. Дерево пам'яті» на честь загиблих Захисників

«Хвилина мовчання»: до Дня пам’яті Захисників України в Запоріжжі погасили нову поштову марку

«Енергетики докладають зусиль, щоб стабілізувати стан об’єднаної енергосистеми», – речниця «Запоріжжяобленерго» Зореслава Цупренко

Запоріжжя отримає сучасний спортивний комплекс: оновлена школа вищої спортивної майстерності відкриє двері вже за місяць