Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі учні творчими засобами опановують основи безпеки життєдіяльності

28 лютого 2019 - 15:05

Департаментом освіти і науки облдержадміністрації спільно з ГУ ДСНС України у Запорізькій області, навчально-методичним центром цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Запорізької області з метою запобігання виникнення надзвичайних подій, учасниками яких є діти та підлітки, було проведено Місячник безпеки життєдіяльності в закладах освіти області.

Під час проведення Місячника відбувся обласний конкурс дитячих малюнків на тему «ДСНС – очима дітей» та плакатів, літературних творів, навчальних макетів для уроків з предмету «Основи здоров’я», мультимедійних презентацій, виробів з прикладного матеріалу на різну тематику, пов’язану з безпекою життєдіяльності учасників освітнього процесу. Проведено показові виступи команди всеукраїнського громадського дитячого руху «Школа безпеки» Запорізького навчально-виховного комплексу «Запорізька Січ» військово-спортивного профілю.

Протягом Місячника безпеки життєдіяльності в різних номінаціях творчих конкурсів брали участь заклади освіти з міст, районів та об’єднаних територіальних громад області. Результативно було проведено Місячник безпеки керівниками органів управління освітою, уповноваженими в управлінні освітою об’єднаних територіальних громад та закладами освіти: міст Запоріжжя, Енергодар, Мелітополь; Веселівського, Вільнянського, Гуляйпільського, Кам’янсько-Дніпровського, Мелітопольського, Михайлівського, Пологівського районів, Веселівської селищної ради, Кам’янсько-Дніпровсько міської ради, Гуляйпільської міської ради, що свідчить про високий рівень управлінської діяльності органів управління освітою та керівників закладів освіти.

На обласний конкурс було представлені понад 350 робіт у різних номінаціях,  більшість із яких визначені як творчі та оригінальні. За результатами проведеної роботи міжвідомчою комісією розглянуто кращі роботи творчих конкурсів та визначено переможців.

Грамотами Департаменту освіти і науки облдержадміністрації та ГУ ДСНС України у Запорізькій області, цінними подарунками нагороджені  виконавці кращих робіт та 35 керівників гуртків, учителі, вихователі закладів загальної середньої, позашкільної та дошкільної освіти.

Також відзначено грамотами Департаменту освіти і науки облдержадміністрації та ГУ ДСНС України у Запорізькій області команду «Запорізька Січ» всеукраїнського громадського дитячого руху «Школа безпеки», яка посіла ІІІ місце на Всеукраїнському зимовому навчально-тренувальному зборі «Буковець – 2019», та вчителів – тренерів команди.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Як заклади освіти дотримуються заходів безпеки: результати інспекції ДСНС та Національної поліції

Україна має майбутнє: Запорізький національний університет розпочав новий навчальний рік урочистою посвятою першокурсників

Очне навчання в садочках, школах, профтехах та коледжах: Запорізька область готова до нового навчального року

Запорізькі підприємці отримають майже 77 млн грн на розвиток бізнесу за програмою «Власна справа»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.08.2024

Навчання та гуртки в укритті: Запорізька санаторна школа-інтернат № 7 готується до повернення дітей у класи

Впродовж доби окупанти 261 раз били по 11 населених пунктах Запорізької області.

Майже 90 % учнів запорізької школи-інтернату «Орієнтир» зможуть навчатися офлайн

Завершується відбудова будинку по вулиці Кияшка після однієї з багатьох ворожих ракетних атак по Запоріжжю – до кінця року сюди повернуться мешканці та ЦНАП

У Запоріжжі планують створити меморіал «Посадка. Дерево пам'яті» на честь загиблих Захисників

«Хвилина мовчання»: до Дня пам’яті Захисників України в Запоріжжі погасили нову поштову марку

«Енергетики докладають зусиль, щоб стабілізувати стан об’єднаної енергосистеми», – речниця «Запоріжжяобленерго» Зореслава Цупренко