Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область та Республіка Індія готові поглиблювати співпрацю у розвитку економіки та культури

22 лютого 2019 - 11:26

В облдержадміністрації відбулася зустріч заступника голови облдержадміністрації Віктора Скоблікова із заступником Надзвичайного та Повноважного посла Індії в Україні паном Гхоту Рам Міна. Сторони обговорили питання співпраці та поглиблення економічних відносин між Республікою Індія та Запорізькою областю.

За даними Головного управління статистики у Запорізькій області, обсяги зовнішньої торгівлі товарами та послугами між Запорізькою областю та Індією за 2018 рік склали $152,77 млн., збільшившись на $37,61 млн. або 32,66% відносно попереднього року.

При цьому запоріжцями загалом експортовано на суму $145,58 млн., що більше на $37,89 млн. або 35,18%. Обсяг імпорту товарів та послуг склав $7,18 млн., зменшившись на $0,27 млн. або 4%.

Як підкреслив заступник голови облдержадміністрації Віктор Скобліков, товарообіг між підприємствами Запорізької області та індійськими партнерами досяг позначки $129,63 млн., збільшившись на $36,51 млн. або 39,21%.

Експорт продукції запорізьких підприємств до Індії склав $122,61 млн., що більше на $ 35,84 млн. або 41,31%. Основними статями експорту були: недорогоцінні метали та вироби з них ($63,59 млн. або 51,86% від загальних обсягів експорту запорізьких товарів до Індії); жири та олії тваринного або рослинного походження ($53,28 млн. або 43,45%); машини, обладнання та механізми; електротехнічне обладнання ($4,12 млн. або 3,36%); продукти рослинного походження ($0,95 млн. або 0,77%).

Віктор Скобліков також розповів дипломату, що за обсягом реалізованої промислової продукції Запорізька область стабільно посідає 3 місце по Україні – це 8,5%. Протягом січня-листопада 2018 року обсяг реалізованої промислової продукції порівняно з аналогічним періодом 2017 року зріс на 25,1 млрд. грн. (на 15%) і становив 192,9 млрд. грн., у розрахунку на одну особу – 111420,6 грн.

Розвинений агропромисловий комплекс області з його високим рівнем виробництва зернових, технічних культур та тваринницької продукції забезпечує 3,1% у загальнодержавному виробництві валової продукції сільського господарства.

Як відзначив пан Гхоту Рам Міна, Індію та Україну пов’язує не лише товарообіг, а й дружні стосунки, проте ще треба працювати над розвитком економічних та культурних взаємовідносин. В Індії немає жодних перешкод для експорту товарів з України. Великий попит існує на агрокультури, зокрема бобові.

- Індія – це великий потенційний ринок для сільгоспкультур. Багато хто з індійців вегетаріанці, тому вони замінюють м'ясо бобовими. Особливо влітку бобові культури мають великий попит. У свою чергу, Індія постачає медикаменти високої якості та за прийнятними цінами. До того ж, в Індії розвивається медичний туризм,  до нас усе більше прибувають туристи на лікування та оздоровлення, - повідомив заступник Надзвичайного та Повноважного посла Індії в Україні  Гхоту Рам Міна.

Віктор Скобліков висловив упевненість, що подальша співпраця Республіки Індії та Запорізького регіону має значні перспективи, а також запропонував індійським підприємствам  долучатися до участі у міжнародних заходах, які проводитимуться в Запоріжжі. Зокрема, це Запорізький промисловий форум, який відбудеться у травні, та InCo FORUM, що запланований на жовтень цього року.

 

 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Як заклади освіти дотримуються заходів безпеки: результати інспекції ДСНС та Національної поліції

Україна має майбутнє: Запорізький національний університет розпочав новий навчальний рік урочистою посвятою першокурсників

Очне навчання в садочках, школах, профтехах та коледжах: Запорізька область готова до нового навчального року

Запорізькі підприємці отримають майже 77 млн грн на розвиток бізнесу за програмою «Власна справа»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.08.2024

Навчання та гуртки в укритті: Запорізька санаторна школа-інтернат № 7 готується до повернення дітей у класи

Впродовж доби окупанти 261 раз били по 11 населених пунктах Запорізької області.

Майже 90 % учнів запорізької школи-інтернату «Орієнтир» зможуть навчатися офлайн

Завершується відбудова будинку по вулиці Кияшка після однієї з багатьох ворожих ракетних атак по Запоріжжю – до кінця року сюди повернуться мешканці та ЦНАП

У Запоріжжі планують створити меморіал «Посадка. Дерево пам'яті» на честь загиблих Захисників

«Хвилина мовчання»: до Дня пам’яті Захисників України в Запоріжжі погасили нову поштову марку

«Енергетики докладають зусиль, щоб стабілізувати стан об’єднаної енергосистеми», – речниця «Запоріжжяобленерго» Зореслава Цупренко