Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Кам’янка-Дніпровська відзначає 75 років з Дня визволення

7 лютого 2019 - 15:02

Сьогодні голова облдержадміністрації Костянтин Бриль перебуває з робочою поїздкою у Кам’янсько-Дніпровському районі. У рамках робочої програми він відвідав ПАТ «Племзавод «Степний», а також взяв участь у мітингу, присвяченому Дню визволення м. Кам’янка-Дніпровська від фашистських загарбників, що відбувся у парку Перемоги біля Меморіалу Слави.

Під час урочистого мітингу представники влади та місцеві жителі вшанували хвилиною мовчання всіх, хто віддав життя за вільну Україну. На честь загиблих захисників пролунав військовий салют, присутні поклали квіти до Вічного вогню.

Місцеві жителі згадують, що бої за визволення Кам'янсько-Дніпровського району від нацистських загарбників тривали 100 днів і ночей. У звільненні території району брали участь: 259 стрілецька дивізія, 243 стрілецька дивізія, 266 стрілецька дивізія, 279 стрілецька дивізія, 238 танкова дивізія, 44 гвардійська стрілецька дивізія, 461 гвардійська стрілецька дивізія, 59 гвардійська стрілецька дивізія, 7 дивізія прориву резерву головнокомандувача. Під час звільнення населених пунктів Кам'янсько - Дніпровського району в 1943-1944 p.p. загинули понад 15 тисяч воїнів.

- У кожному місті та містечку в Україні є святкова дата - День визволення. Та Кам’янка-Дніпровська заплатила дуже високу ціну за свою волю. Тож ми маємо пам’ятати подвиг наших дідів-прадідів. І на їх прикладі навчати наших дітей тій доблесті й любові до своєї Батьківщини. Адже саме завдяки нашій єдності та спадковим цінностям ми маємо надію на перемогу у найважчі часи, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

У рамках робочої поїздки до Кам’янсько-Дніпровського району очільник регіону побував у ПАТ «Племзавод «Степний», де ознайомився з роботою підприємства, яке працює в с.Заповітне.

Приватне акціонерне товариство «Племзавод «Степной» функціонує з вересня 1995 року. Основні види його діяльності - виробництво зерна, соняшника, м'яса, молока, розведення і реалізація племінних свиней. Додаткові підприємство займається переробкою м'ясних продуктів і молока. На постійній основі тут працюють 420 чоловік.

Як повідомив голова правління ПАТ «Племзавод «Степний» Анатолій Волков, на сьогодні підприємство утримує 2065 голів великої рогатої худоби (в т.ч. 900 корів молочного напряму) та 12680 голів свиней. Господарству присвоєно статус племінного заводу з розведення свиней породи Дюрок, Ландрас, Велика біла, великої рогатої худоби української чорно-рябої молочної породи, а також статус племінного репродуктора з розведення великої рогатої худоби Абердин-ангуської породи.

Крім цього, щорічно підприємством обробляється 9712 га орної землі. У структурі посівних площ зернові займають 61,2% від площі ріллі, з них: пшениця - 40%, технічні культури - 26,6%, соняшник - 20,8%, кормові культури - 12,2%.

Молоді працівники ПАТ «Племзавод «Степний» забезпечуються житлом. Зокрема, для них було побудовано 19 квартир. Відповідно до соціальних гарантій виділяються кошти на придбання ліків і путівок для оздоровлення працівників господарства, пенсіонерів, ветеранів війни, надаються послуги з обробітку присадибних ділянок. Місцеві жителі забезпечені кормами для приватної худоби.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Як заклади освіти дотримуються заходів безпеки: результати інспекції ДСНС та Національної поліції

Україна має майбутнє: Запорізький національний університет розпочав новий навчальний рік урочистою посвятою першокурсників

Очне навчання в садочках, школах, профтехах та коледжах: Запорізька область готова до нового навчального року

Запорізькі підприємці отримають майже 77 млн грн на розвиток бізнесу за програмою «Власна справа»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.08.2024

Навчання та гуртки в укритті: Запорізька санаторна школа-інтернат № 7 готується до повернення дітей у класи

Впродовж доби окупанти 261 раз били по 11 населених пунктах Запорізької області.

Майже 90 % учнів запорізької школи-інтернату «Орієнтир» зможуть навчатися офлайн

Завершується відбудова будинку по вулиці Кияшка після однієї з багатьох ворожих ракетних атак по Запоріжжю – до кінця року сюди повернуться мешканці та ЦНАП

У Запоріжжі планують створити меморіал «Посадка. Дерево пам'яті» на честь загиблих Захисників

«Хвилина мовчання»: до Дня пам’яті Захисників України в Запоріжжі погасили нову поштову марку

«Енергетики докладають зусиль, щоб стабілізувати стан об’єднаної енергосистеми», – речниця «Запоріжжяобленерго» Зореслава Цупренко