Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Першокласників з Новим роком привітали електронними гаджетами

22 грудня 2018 - 14:48

З нагоди Новорічних та Різдвяних свят для першокласників, що навчаються за інклюзивною формою, дітей, батьки яких беруть участь в антитерористичній операції, дітей із багатодітних сімей, дітей із сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з інвалідністю, дітей із малозабезпечених сімей із Василівського, Веселівського, Запорізького, Новомиколаївського, Токмацького, Чернігівського, Кам’янсько-Дніпровського районів, Оріхівської, Павлівської, Долинської, Широківської, Біленьківської об’єднаних територіальних громад, а також із міст Запоріжжя та Мелітополя відбувся святковий захід.

До обласного академічного театру юного глядача на новорічну казку приїхали понад 250 дітей. Привітати малечу з прийдешніми святами завітали директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Світлана Абдурахманова, керуючий справами виконавчого апарату обласної ради Володимир Подорожко та директор обласного центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді Оксана Понікарова.

Розпочався захід у фойє театру біля новорічної ялинки, де в ході інтермедії актори театру в ігровій формі спілкувалися з дітьми. Тут також відбулося нагородження переможців обласного дитячого конкурсу малюнків та фоторобіт з протидії насильству.

Світлана Абдурахманова повідомила, що в цьому році в конкурсі взяли участь майже 600 дітей з різних районів області, переможцями стали 17 учасників віком від чотирьох до 18 років. На виставці в Запорізькій обласній універсальній науковій бібліотеці були представлені 100 найкращих робіт конкурсу.

Перед початком самої вистави «Чарівна перлина Адельміни» керівництво області вручило школярам з Оріхівського та Василівського районів, які в цьому році пішли до першого класу за інклюзивною формою навчання, електронні гаджети.

- Приємно, що театр юного глядача вже традиційно проводить такі благочинні вистави і безкоштовно дарує діткам справжнє свято. Зазначу, в цьому році вперше за рахунок коштів обласного бюджету придбано 171 електронний гаджет на суму близько 330 тис. грн. для всіх першокласників із сімей загиблих учасників АТО та першокласників, які в цьому році пішли до першого класу і навчатимуться за інклюзивною формою. Впевнена, що використання таких електронних книжок допоможе діткам у навчанні. Батькам дякую  за самовідданість у виконанні настільки відповідальної місії. Усім присутнім бажаю щасливих зимових канікул, найкращого Нового року та Різдва Христового, - зазначила Світлана Абдурахманова.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Гаряча лінія Запорізької ОДА: заступник голови Євген Мироненко відповів на запитання та запити громадян

Запорізька область готується до опалювального сезону і можливого блекауту – завершено перші тендери на закупівлю потужних генераторів

Небезпечна осінь: як уберегти себе від вибухонебезпечних залишків

Державний пакет акцій АТ «ЗАлК» – на приватизаційному аукціоні

«Національний кешбек»: як виробникам та продавцям доєднатися до програми

Національний кешбек: як споживачу стати учасником програми?

Реалізація амбітних проєктів та підготовка до опалювального сезону: УВКБ ООН розглядає можливість допомоги прифронтовому регіону

Директора КП «Облводоканал» відсторонять від виконання обовʼязків на час службової перевірки

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 10.09.2024

СБУ викрила керівництво одного з відділів податкової служби у Запорізькій області на корупції

Державна підтримка сільгоспвиробників: оголошується прийом заявок

Впродовж доби окупанти 314 разів били по 15 населених пунктах Запорізької області