Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

ПАТ «Запоріжжяобленерго» отримає кошти на обладнання для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій

21 грудня 2018 - 15:00

Першочергові заходи щодо запобігання виникненню надзвичайної ситуації техногенного та природного характеру на електричних мережах ПАТ «Запоріжжяобленерго»  обговорили учасники позачергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка відбулася під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Олександра Бабаніна.

Як наголосив технічний директор ПАТ «Запоріжжяобленерго» Олег Лисенко, тривалий час підприємство знаходиться у стані вкрай обмеженого фінансування. Як наслідок, ПАТ «Запоріжжяобленерго» не в змозі виконувати ремонтно-експлуатаційне обслуговування  електричних мереж 0,4-150 кВ, відсутня можливість повноцінної комплектації аварійного запасу обладнання,  необхідного для виконання аварійно-відновлювальних робіт на електричних мережах області. Так, комплектація аварійного запасу обладнання та матеріалів на сьогодні складає не більше 40% від нормативних показників. Цього обсягу матеріалів вистачить, враховуючи досвід минулих періодів, на три-чотири дні роботи аварійно-відновлювальних бригад у разі виникнення масових аварійних ситуацій.

Ситуація, що склалася із забезпеченням ПАТ «Запоріжжяобленерго» необхідними матеріалами, вже сьогодні може призвести до тривалого знеструмлення споживачів, масових технологічних порушень в електромережах та  посилення соціальної напруги в регіоні, при тому що надійність його енергозабезпечення є питанням національної безпеки, особливо в умовах  воєнного стану.

Тому ПАТ «Запоріжжяобленерго» звернулося з проханням розглянути можливість виділення коштів на обладнання та матеріали, що дозволить забезпечити комплектацію аварійного запасу основних позицій обладнання та матеріалів з метою запобігання та оперативного реагування для ліквідації надзвичайних ситуацій, пов’язаних із природними явищами у Запорізькій області.

За результатами розгляду питання комісія вирішила  виділити кошти з резервного фонду обласного бюджету в сумі 500 тис. грн. для ПАТ «Запоріжжяобленерго» на безповоротній основі на придбання матеріалів для запобігання виникненню надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на електричних мережах.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: Запоріжжя вшанувало пам'ять полеглих воїнів патріотичним забігом

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 31.08.2024

Впродовж доби окупанти 221 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Як заклади освіти дотримуються заходів безпеки: результати інспекції ДСНС та Національної поліції

Україна має майбутнє: Запорізький національний університет розпочав новий навчальний рік урочистою посвятою першокурсників

Очне навчання в садочках, школах, профтехах та коледжах: Запорізька область готова до нового навчального року

Запорізькі підприємці отримають майже 77 млн грн на розвиток бізнесу за програмою «Власна справа»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.08.2024

Навчання та гуртки в укритті: Запорізька санаторна школа-інтернат № 7 готується до повернення дітей у класи

Впродовж доби окупанти 261 раз били по 11 населених пунктах Запорізької області.

Майже 90 % учнів запорізької школи-інтернату «Орієнтир» зможуть навчатися офлайн

Завершується відбудова будинку по вулиці Кияшка після однієї з багатьох ворожих ракетних атак по Запоріжжю – до кінця року сюди повернуться мешканці та ЦНАП