Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Мелітопольська громада визначила стратегію розвитку району на 2019-2021 роки

21 грудня 2018 - 14:27

Під час робочої поїздки на Мелітопольщину голова облдержадміністрації Костянтин Бриль взяв участь у засіданні Ради регіонального розвитку Мелітопольського району. До обговорення Перспективного плану  розвитку Мелітопольського району на 2019-2021 роки були залучені керівництво району та міста, члени Ради регіонального розвитку, депутати районної, сільські голови, голови ОТГ, почесні громадяни Мелітопольського району, керівники підприємств, установ, організацій усіх форм власності, представники громадськості.

- Після засідання Ради регіонального розвитку, що відбулося в Києві під головуванням Президента України Петра Порошенка, я поставив завдання, аби на кожній території представники місцевої влади прозвітували перед громадою та спланували свої подальші кроки. Нині ми маємо розуміти джерела співфінансування майбутніх напрямків роботи. Адже по всій Запорізькій області зараз існує чимало проектів, які ми маємо завершити. Наприклад, у Мелітополі я бачу результат, тож влада буде й далі підтримувати місто. Не обділимо увагою і Мелітопольський район. Нині ми обговоримо з громадою на місцях концепцію розвитку району та області, аби незалежно від того, хто буде керувати країною  в майбутньому, розвиток держави тривав за наміченим планом. Наші головні проекти - дороги та нові амбулаторії. Це великі програми та є й місцеві, які варто опрацювати нині, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Під час заходу очільник регіону вручив відзнаку Президента України - посвідчення та нагрудний знак до Почесного звання «Мати-героїня» жительці с. Новгородківка Олені Вінник, яка народила та виховала п 'ятьох дітей.

Голова Мелітопольської районної державної адміністрації Сергій Селевич прозвітував про результати роботи в районі за останні роки, а також окреслив напрямки на майбутнє. Так, у рамках стратегії розвитку аграрного сектору економіки в Мелітопольському районі планується відновлення та розбудова меліорації земель сільськогосподарського призначення, а також розбудова високоефективного плодово-ягідного комплексу. Забезпечення водопостачанням буде здійснюватися шляхом реконструкції системи водопостачання с. Полянівка та  мережі водопостачання с. Трудове. Проекти з енергозбереження передбачають капітальний ремонт будівлі Костянтинівського ДНЗ «Теремок»; капітальний ремонт будівлі ДНЗ «Веселка» Костянтинівської сільської ради; капітальний ремонт будівлі Костянтинівської  дитячої музичної школи; капітальний ремонт фасаду будівлі дитячого садка «Теремок» у с. Нове та капітальний ремонт даху Костянтинівської спеціалізованої різнопрофільної школи  І-ІІІ ст. «Прометей». Розвиток галузі охорони здоров’я в плані представлено будівництвом нової амбулаторії групової практики в с. Семенівка (з житлом для сімейного лікаря) та будівництвом нової амбулаторії групової практики в с. Новомиколаївка. Окрема увага - стратегії розвитку Мелітопольської ЦРЛ. У 2019 році планується перехід Мелітопольської центральної районної лікарні на комунальне некомерційне підприємство, а також упровадження інформаційної системи ЕМСіМЕD (для забезпечення всіх спеціалістів поліклініки). У 2020 році у зв'язку з переходом МЦРЛ на КНП для надання повної кваліфікованої допомоги необхідно придбати рентген діагностичної системи, гастрофіброскопу, фіброкаланоскопу, апарат ультразвукової діагностики, а також зробити поточний ремонт будівлі для утилізації медичних відходів. На 2021 рік заплановано придбання пересувного рентген-апарату, столу операційного з електроприводом, а також поточний ремонт відділення анестезіології, інтенсивної терапії, об'єднаного відділення терапевтичного профілю та об'єднаного відділення хірургічного профілю. Перспективним планом також передбачено покращення стану закладів освіти, культури та розвиток закладів фізичної культури.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: Запоріжжя вшанувало пам'ять полеглих воїнів патріотичним забігом

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 31.08.2024

Впродовж доби окупанти 221 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Як заклади освіти дотримуються заходів безпеки: результати інспекції ДСНС та Національної поліції

Україна має майбутнє: Запорізький національний університет розпочав новий навчальний рік урочистою посвятою першокурсників

Очне навчання в садочках, школах, профтехах та коледжах: Запорізька область готова до нового навчального року

Запорізькі підприємці отримають майже 77 млн грн на розвиток бізнесу за програмою «Власна справа»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.08.2024

Навчання та гуртки в укритті: Запорізька санаторна школа-інтернат № 7 готується до повернення дітей у класи

Впродовж доби окупанти 261 раз били по 11 населених пунктах Запорізької області.

Майже 90 % учнів запорізької школи-інтернату «Орієнтир» зможуть навчатися офлайн

Завершується відбудова будинку по вулиці Кияшка після однієї з багатьох ворожих ракетних атак по Запоріжжю – до кінця року сюди повернуться мешканці та ЦНАП