Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Юні вихованці «Світанку» відзначили Святого Миколая повчальною виставою

20 грудня 2018 - 10:43

Свято на честь покровителя всіх дітей Миколая-Чудотворця відзначили вихованці Запорізької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату «Світанок». Привітати малечу та пригостити солодкими подарунками завітав заступник голови облдержадміністрації Олександр Бабанін.

Старші учні влаштували для малечі святкову виставу, у якій добро та вихованість перемагають нечемність та заздрість. Вихованці підготувалися на славу, адже всі слова були написані у віршах, які натхненно виголошували юні актори. На знак вдячності Олександр Бабанін разом із Святим Миколаєм та зірочками вручили всім дітям  «Світанку» солодкі подарунки.

- Для всіх дітей, які поводилися в цьому році добре, Святий Миколай приготував гостинці. Він знає, хто був слухняним і радував своїх близьких, і знає, хто який подарунок заслужив. Святий Миколай прославився своєю добротою і готовністю допомогти кожному, хто потребує. Нехай же він не обійде своєю добротою і допомогою вас усіх. Нехай супроводжує сьогодні і весь наступний рік, не залишаючи без своєї допомоги, - побажав Олександр Бабанін.

За інформацією Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, Запорізька спеціальна загальноосвітня школа-інтернат «Світанок» забезпечує реалізацію права дітей, які потребують корекції важких дефектів мовлення, фізичного або розумового розвитку, соціальної допомоги на одержання базової загальної середньої освіти. Для корекції мовленнєвих порушень та вад психічного розвитку у закладі працюють три логопедичні кабінети, кабінет лікувальної фізкультури, масажний кабінет, стоматологічний кабінет, соціально-психологічна служба, кабінет інтенсивної педагогічної корекції, художня майстерня, хореографічний,  спортивний гуртки та інші.

Загалом у закладі освіти навчається 213 учнів, з них 86 - з тяжкими порушеннями мовлення, 127 - із затримкою психічного розвитку. Також у закладі здобувають освіту вісім дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: Запоріжжя вшанувало пам'ять полеглих воїнів патріотичним забігом

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 31.08.2024

Впродовж доби окупанти 221 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Як заклади освіти дотримуються заходів безпеки: результати інспекції ДСНС та Національної поліції

Україна має майбутнє: Запорізький національний університет розпочав новий навчальний рік урочистою посвятою першокурсників

Очне навчання в садочках, школах, профтехах та коледжах: Запорізька область готова до нового навчального року

Запорізькі підприємці отримають майже 77 млн грн на розвиток бізнесу за програмою «Власна справа»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.08.2024

Навчання та гуртки в укритті: Запорізька санаторна школа-інтернат № 7 готується до повернення дітей у класи

Впродовж доби окупанти 261 раз били по 11 населених пунктах Запорізької області.

Майже 90 % учнів запорізької школи-інтернату «Орієнтир» зможуть навчатися офлайн

Завершується відбудова будинку по вулиці Кияшка після однієї з багатьох ворожих ракетних атак по Запоріжжю – до кінця року сюди повернуться мешканці та ЦНАП