Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Половина українців вже обрали свого лікаря – поспішайте підписати декларацію у 2018 році

20 грудня 2018 - 08:42

Рік добігає кінця, а разом із ним і перший етап реформування первинної ланки галузі охорони здоров’я. За повідомленням Міністерства охорони здоров’я, вже 21 мільйон українців (кожен другий) підписали декларації  з лікарями.

Громадяни, які проживають на території Запорізької області, незалежно від прописки та місця проживання, ще мають можливість до нового року підписати декларацію з лікерам. У Департаменті охорони здоров’я облдержадміністрації наголошують, що це не означає, що після нового року підписання декларацій з лікарями припиняється, але якщо пацієнт хоче обслуговуватися в особисто обраного фахівця,  треба пришвидшись. До того ж, з 2019 року починається наступний етап реформування галузі, тож ті, хто обрали свого лікаря, вже зможуть розраховувати на безкоштовні послуги з діагностування.

Декларації підписуються безстроково, але в будь-який момент пацієнт може обрати іншого лікаря і підписати з ним декларацію. Неправдивою є інформація про те, що ті, хто не підпише декларацію до кінця року, залишиться без медичної допомоги або буде змушений за неї платити. Підійти до вибору лікаря слід з усією серйозністю, але слід зважати й на те, що вже є лікарі, які набрали оптимальну кількість пацієнтів.

Ще раз нагадуємо умови  щодо підписання декларації з лікарем.

Зверніться у медзаклад, де працює терапевт, педіатр чи сімейний лікар, з яким ви хочете підписати декларацію. З собою потрібно мати паспорт, податковий номер і мобільний телефон. Якщо ви підписуєте декларацію з педіатром чи сімейним лікарем для дитини, то візьміть також свідоцтво про народження дитини.

Підписати декларацію можна лише в медзакладах, що підключені до електронної системи. Вони матимуть наліпку «Тут можна обрати свого лікаря». Чи підключений заклад до електронної системи охорони здоров'я, можна перевірити самостійно на сайті: https://portal.ehealth-ukraine.org/divisions.html#/

Уповноважена особа закладу ПМД внесе дані та контактний телефон у систему «Електронне здоров‘я».

-Уповноважена особа медзакладу роздруковує із системи «Електронне здоров‘я» примірники декларацій для перевірки. Якщо все вірно - пацієнт підписує два примірники декларації.

Щодо підписання декларацій із лікарями військовослужбовцями, то у Департаменті повідомили, що військові мають вибір залишитись у приписуваному госпіталі або ж підписати декларацію з обраним терапевтом.

Студенти з інших населених пунктів, які навчаються у закладах освіти області, також мають можливість підписати декларацію з лікарем. Більш детальну інформацію можна отримати в медпунктах вишів.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Підпал станцій мобільного зв’язку на замовлення ворога – кримінальний злочин

Вакцини є в наявності: жителів Запорізької області закликають щепитися

Приватизація державного пакета акцій АТ «Інститут Титану» – зниження стартової ціни навпіл

Найкращі українські підприємства на одному майданчику: запрошуємо на Бізнес-форум «Зроблено в Україні»

Десятеро людей постраждали, понад 25 будинків пошкоджено – такі наслідки чергового російського обстрілу Запоріжжя

Ефективні інструменти співпраці громадськості з владою: в Запоріжжі провели тематичний форум

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.09.2024

Впродовж доби окупанти завдали 424 удари по 11 населених пунктах Запорізької області

Запорізька область вшановує пам'ять загиблих українців

«Підписання Угоди про співпрацю зі штатом Пенсильванія – історична подія для Запорізької області», – голова ЗОДА Іван Федоров

Брифінг голови Запорізької ОДА Івана Федорова: як захистити Запоріжжя від ворожих атак

Жителі Запоріжжя оговтуються від чергової нічної російської атаки