Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Учнівська молодь та лісівники вирішили спільно зберігати лісові насадження

19 грудня 2018 - 12:38

Учні Біленьківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Запорізького району провели святковий захід, яким започаткували обласну акцію «Посади своє дерево», а також підписали Меморандум про співпрацю та взаємодію з Державним підприємством «Запорізьке лісомисливське господарство».

У заході взяли участь заступники голови облдержадміністрації Едуард Гугнін та Олександр Бабанін, заступник директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Олена Сороченко, представники лісомисливського господарства та  Біленьківської сільської ради.

- Сьогодні ми з вами розпочинаємо дуже важливу добру справу. Той, хто посадив і виростив хоч одне дерево, – недарма прожив своє життя. Обласна акція «Посади своє дерево», яку започаткували школярі Біленківської  загальноосвітньої школи спільно з лісомисливським господарством Запорізької області, безумовно, сприятиме вихованню у нашої учнівської молоді відповідального ставлення до природних ресурсів рідного Запорізького краю, їх охорони та примноження. Впевнений, що молодь та всі небайдужі громадяни підтримають акцію і на своїх територіях, - зазначив Едуард Гугнін.

Меморандум про співпрацю підписали директор школи Наталія Ємець та  представник Державного підприємства «Лісомисливське господарство» Запорізької області Олександр Губницький. У документі зафіксовано взаємну допомогу у  дієвому збереженні і примноженні лісових масивів Запорізької області.

Біленьківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів має давню історію проведення спільних природоохоронних заходів з лісомисливським господарством, спрямованих на збереження і примноження лісових насаджень у степовій зоні. Учні висаджували саджанці верби на заболоченій ділянці Червоної балки, однорічні саджанці дуба червоного за допомогою «мечів Колесова» - спеціальних пристроїв для посадки молодих дерев. Три останніх роки діти передавали шпаківні до лісництва, на цю весну теж заплановано виготовити 15 шпаківень. Школа нагороджена почесними грамотами  лісового господарства за плідну співпрацю.

А нещодавно Біленьківська громада приєдналася до всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування, яка поширює кращі ідеї та практики серед громад України.  Це дозволило учням Біленьківської школи стати учасниками ZeroWasteSchool під егідою KlitschkoFoundation. Вони провели прибирання на території балок села Біленьке, застосовуючи навички сортування сміття.

У квітні 2018 року за підтримки  лісництва, сільської ради, фермерів громади шкільною родиною у рамках співпраці з інвестором – ідприємством  ВАТ НІБУЛОН було висаджено кілька сотень лип і декоративних кущів.

Діти та учнівська молодь привітали почесних гостей на святковому заході та розповіли про свої досягнення щодо збереження навколишнього середовища. Учасники заходу всі разом долучилися до церемонії закладення «Алеї почесних гостей», на якій висадили по п’ять сосен і  ялин, що були подаровані лісомисливським  господарством.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: Запоріжжя вшанувало пам'ять полеглих воїнів патріотичним забігом

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 31.08.2024

Впродовж доби окупанти 221 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Як заклади освіти дотримуються заходів безпеки: результати інспекції ДСНС та Національної поліції

Україна має майбутнє: Запорізький національний університет розпочав новий навчальний рік урочистою посвятою першокурсників

Очне навчання в садочках, школах, профтехах та коледжах: Запорізька область готова до нового навчального року

Запорізькі підприємці отримають майже 77 млн грн на розвиток бізнесу за програмою «Власна справа»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.08.2024

Навчання та гуртки в укритті: Запорізька санаторна школа-інтернат № 7 готується до повернення дітей у класи

Впродовж доби окупанти 261 раз били по 11 населених пунктах Запорізької області.

Майже 90 % учнів запорізької школи-інтернату «Орієнтир» зможуть навчатися офлайн

Завершується відбудова будинку по вулиці Кияшка після однієї з багатьох ворожих ракетних атак по Запоріжжю – до кінця року сюди повернуться мешканці та ЦНАП