Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Ще двоє дітей-сиріт отримали ключі від власного житла

19 грудня 2018 - 10:58

У день покровителя всіх дітей Святого Миколая двоє дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають на соціальному квартирному обліку,  отримали ключі від власної квартири у смт Малокатеринівка Запорізького району.

В урочистому заході з нагоди вручення ключів від помешкання для брата та сестри Міняйлових взяли участь заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін та начальник Служби у справах дітей ОДА Антоніна Матвєєва.

- Дуже приємно, що саме в такий день - Святого Миколая - ми надаємо нове житло юним запоріжцям. Свята існують для того, щоб збувалися мрії, і сьогодні це саме так. Бажаю вам, щоб цей дім був затишним, теплим та зручним для життя. І став фундаментом для ваших майбутніх сімей, - зазначив Едуард Гугнін.

Під час урочистого вручення ключів від будинку Едуард Гугнін передав новоселам подарунок від голови облдержадміністрації – сертифікат на придбання газової плити.

Загальна вартість придбаного будинку складає 507000,00 грн. з урахуванням витрат,  пов’язаних з купівлею, оформленням права власності на житло, сплатою передбачених законодавством податків, зборів, платежів. На придбане житло накладена заборона на продаж протягом десяти років  відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України.

Його співвласник - Юрій Міняйлов наразі навчається на третьому курсі Запорізького професійного ліцею автотранспорту за фахом «слюсар з ремонту колісних транспортних засобів; стропальник; водій автотранспортних засобів категорії С; машиніст крана автомобільного». Міняйлова Катерина - студентка другого курсу Запорізького національного технічного університету за спеціальністю «Фізичне виховання».

За даними Служби у справах дітей облдержадміністрації, на сьогодні в Запорізькій області на соціальному квартирному обліку перебуває 1416 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, і осіб із їх числа. З державного бюджету України на 2018 рік для Запорізької області було  передбачено кошти для придбання житла дітям-сиротам та  будівництва дитячих будинків сімейного типу  і малих групових будинків у сумі  18 582,6 тис. грн., яку розподілено на придбання 42 житлових об’єктів 44 дітям-сиротам та особам із їх числа, будівництво двох дитячих будинків сімейного типу, будівництво одного малого групового будинку.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: Запоріжжя вшанувало пам'ять полеглих воїнів патріотичним забігом

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 31.08.2024

Впродовж доби окупанти 221 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Як заклади освіти дотримуються заходів безпеки: результати інспекції ДСНС та Національної поліції

Україна має майбутнє: Запорізький національний університет розпочав новий навчальний рік урочистою посвятою першокурсників

Очне навчання в садочках, школах, профтехах та коледжах: Запорізька область готова до нового навчального року

Запорізькі підприємці отримають майже 77 млн грн на розвиток бізнесу за програмою «Власна справа»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.08.2024

Навчання та гуртки в укритті: Запорізька санаторна школа-інтернат № 7 готується до повернення дітей у класи

Впродовж доби окупанти 261 раз били по 11 населених пунктах Запорізької області.

Майже 90 % учнів запорізької школи-інтернату «Орієнтир» зможуть навчатися офлайн

Завершується відбудова будинку по вулиці Кияшка після однієї з багатьох ворожих ракетних атак по Запоріжжю – до кінця року сюди повернуться мешканці та ЦНАП