Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Батальйони територіальної оборони заступають на варту

17 грудня 2018 - 12:24

У Запоріжжі на Майдані Героїв відбулася урочиста церемонія складання присяги військовослужбовцями територіальної оборони на вірність українському народові. У заході взяв участь голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.                                          

-  У зв’язку із введенням воєнного стану маємо наказ розгорнути на території області бригаду територіальної оборони. Сьогодні тут стоять різні за віком, фахом та статтю люди, яких об’єднує головне - патріотизм. Україна не стоїть на місці й постійно розвивається, на жаль, це стає причиною агресії з боку східного сусіда. Кілька сотень років  поспіль нас намагалися залишити в ролі меншого брата і нині ми стали незручними, адже більше не згодні підкорятися. Ми маємо право на власну мову, територію та церкву. І це право ми будемо захищати, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Під час заходу присутні вшанували хвилиною мовчання всіх, хто віддав життя, захищаючи Україну. Представники релігійних конфесій благословили воїнів та помолилися за мир в Україні.

Присягу на вірність українському народові урочисто склали військовослужбовці бригади територіальної оборони Запорізької області - особовий склад військової частини А7038. У ній буде орієнтовно до 2700 військовослужбовців, шість батальйонів, які дислокуються в містах  Запоріжжя,  Мелітополь, Бердянськ, Пологи та Кам’янка-Дніпровська. Після складання військової присяги військовозобов’язані призвані на навчальні збори.

Завдання військовослужбовців територіальної оборони - захист та охорона важливих інфраструктурних та соціальних об’єктів, участь в охороні громадського порядку та патрулюванні вулиць, попередження проникнення диверсійно-розвідувальних груп ворога.

ДОВІДКОВО. Основним завданням батальйонів було визначено охорону миру та спокою на територіях базування. З перших днів війни запорізькі військовослужбовці рушили на Схід, брали активну участь у визволенні Донецької та Луганської областей, піднімали синьо-жовті прапори над Слов’янськом, Краматорськом, Лисичанськом, десятками міст та містечок українського Донбасу.

Славний бойовий шлях на Сході України пройшли 23-й та 37-й запорізькі батальйони територіальної оборони. У складі бойових бригад Збройних Сил України наші воїни обороняли Маріуполь, Авдіївку, давали відсіч ворогу біля Талаківки, Новоселівки, Гнутового, звільняли від російських окупантів Павлополь, несли бойову варту на межі з тимчасово окупованим українським Кримом.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Підпал станцій мобільного зв’язку на замовлення ворога – кримінальний злочин

Вакцини є в наявності: жителів Запорізької області закликають щепитися

Приватизація державного пакета акцій АТ «Інститут Титану» – зниження стартової ціни навпіл

Найкращі українські підприємства на одному майданчику: запрошуємо на Бізнес-форум «Зроблено в Україні»

Десятеро людей постраждали, понад 25 будинків пошкоджено – такі наслідки чергового російського обстрілу Запоріжжя

Ефективні інструменти співпраці громадськості з владою: в Запоріжжі провели тематичний форум

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.09.2024

Впродовж доби окупанти завдали 424 удари по 11 населених пунктах Запорізької області

Запорізька область вшановує пам'ять загиблих українців

«Підписання Угоди про співпрацю зі штатом Пенсильванія – історична подія для Запорізької області», – голова ЗОДА Іван Федоров

Брифінг голови Запорізької ОДА Івана Федорова: як захистити Запоріжжя від ворожих атак

Жителі Запоріжжя оговтуються від чергової нічної російської атаки