Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізьких аграріїв готують до виходу на міжнародний ринок

10 грудня 2018 - 13:38

Для аграріїв Запорізької області відбувся експортний тренінг проекту Федерального Міністерства продовольства і сільського господарства Німеччини «Агроторгівля України».

Під час вітальної частини директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Андрій Поляков вручив колективу Запорізької торгово-промислової палати відзнаку Міністерства аграрної політики та продовольства України за високі досягнення у професійній діяльності, сумлінну працю та вагомий внесок у розвиток агропромислового комплексу.

Як зазначив президент Запорізької ТПП Володимир Шамілов, цей захід став логічним продовженням діяльності палати, спрямованої на допомогу бізнесу у підготовці до виходу на нові міжнародні ринки. Цього разу у фокусі уваги була експортна діяльність запорізьких аграріїв.

Тренінг стартував з виступів експертів Проекту та представників Міністерства аграрної політики та продовольства України. Представників малого та середнього аграрного бізнесу ознайомили з джерелами регуляторної та маркетингової інформації, особливостями аналізу й оцінки експортної готовності, основами бізнес-планування для агропідприємств, а також провели практичні кейси з прорахування продукту та його ефективності.

Національний експерт проекту «Агроторгівля України» Анастасія Білич звернула увагу, що тренінг побудовано з урахуванням запитів запорізьких сільгоспвиробників. Зокрема, вони виявили бажання дізнатися більше про тренди споживання нішевої, органічної продукції у світі, краще зрозуміти ефективні маркетингові заходи. Перший блок заходу був присвячений теоретичним питанням та он-лайн платформам, що допомагають вивчати ринок, другий – допоміг фермерам розібратися в питаннях аналізу ринків, оптимальності виходу з тим або іншим продуктом. Корисні практичні кейси допомогли аграріям навчитися рахувати рентабельність продажів.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: Запоріжжя вшанувало пам'ять полеглих воїнів патріотичним забігом

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 31.08.2024

Впродовж доби окупанти 221 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Як заклади освіти дотримуються заходів безпеки: результати інспекції ДСНС та Національної поліції

Україна має майбутнє: Запорізький національний університет розпочав новий навчальний рік урочистою посвятою першокурсників

Очне навчання в садочках, школах, профтехах та коледжах: Запорізька область готова до нового навчального року

Запорізькі підприємці отримають майже 77 млн грн на розвиток бізнесу за програмою «Власна справа»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.08.2024

Навчання та гуртки в укритті: Запорізька санаторна школа-інтернат № 7 готується до повернення дітей у класи

Впродовж доби окупанти 261 раз били по 11 населених пунктах Запорізької області.

Майже 90 % учнів запорізької школи-інтернату «Орієнтир» зможуть навчатися офлайн

Завершується відбудова будинку по вулиці Кияшка після однієї з багатьох ворожих ракетних атак по Запоріжжю – до кінця року сюди повернуться мешканці та ЦНАП