Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжжя матиме підтримку обласної виконавчої влади

23 липня 2008 - 15:00

Олександр Старух свою першу зустріч з міськими депутатами почав з приємного – вручив посвідчення про присвоєння звання «Почесний будівельник України» першому заступнику міського голови Запоріжжя Володимиру Грищенку.

Очільник регіону також висловив свою думку щодо запропонованої до розгляду на сесії Програми розвитку і функціонування російської мови і культури у м. Запоріжжя.

- У вирішенні цього питання слід керуватися виключно Конституцією України, і ніякої самодіяльності з боку органів місцевого самоврядування бути не може. Держава взяла на себе зобов'язання забезпечити нормальні мовні умови будь-якої національної меншини і чітко їх виконує. Сьогодні майже половина освітянського бюджету, який йде на забезпечення викладання дисциплін у середній, спеціальній та вищій школах, фактично орієнтований на підтримку російської мови, - зазначив О. Старух.

Керівник регіону торкнувся й деяких системних проблем обласного центру. На його думку, Запоріжжя серед іншого потребує негайного вирішення проблеми утилізації сміття і визначення чітких меж міста. Він також звернувся до депутатів міськради з проханням передбачити в бюджеті кошти на негайне виготовлення технічних паспортів для лікувальних та навчальних закладів.

- Інакше може виникнути через рік – два питання: де навчати наших дітей, як нині ми ламаємо голову над тим, як відновити роботу мережі дошкільних закладів, - наголосив глава області.

Олександр Старух закликав міську владу активніше долучатися до підготовки святкування 70- річчя утворення Запорізької області.

На завершення в.о. голови ОДА пообіцяв міським органам місцевого самоврядування всіляку підтримку обласної виконавчої влади у вирішенні актуальних проблем Запоріжжя.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Воду слід використовувати свідомо», – гендиректор КП «Облводоканал» Сергій Басанський

Як перенести літню спеку безпечно: поради спеціаліста

Ремонти на 17 мільйонів гривень: ЮНІСЕФ фінансує роботи з покращення водопостачання сільських громад

Пілотний проєкт «Укрпошта. Аптека»: в чому суть та як зробити замовлення?

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

За матеріалами СБУ заочно засуджено 4 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Стартувала реєстрація на вступні випробування для майбутніх бакалаврів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 282 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 865-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області