Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Дніпрокераміка» відзначає 25-річчя з дня утворення

3 грудня 2018 - 10:40

Голова обласної державної адміністрації Костянтин Бриль з робочою поїздкою відвідав Пологівський район. Тут він  ознайомився з роботою промислових потужностей ТОВ «Дніпрокераміка» та провів зустріч з керівництвом підприємства.

Як повідомив генеральний директор товариства з обмеженою відповідальністю «Дніпрокераміка» Андрій Чеберко, підприємство було засноване у 1991 році як СП «Дніпрокераміка», а з квітня 1998 році існує як ТОВ «Дніпрокераміка». Підприємство  спеціалізується на виробництві санітарно-будівельних виробів і посідає провідне місце серед українських виробників сантехніки. Висока якість та відмінний дизайн продукції забезпечує йому добру репутацію та популярність як в Україні, так і за її межами - в Болгарії, Румунії, Узбекистані, Таджикистані, країнах Балтії,  Грузії.

За період роботи підприємства темпи росту виробництва санітарно-технічних виробів постійно зростають. Щорічно збільшуються і обсяги реалізації випущеної продукції. Нині на ТОВ «Дніпрокераміка» працює 359 штатних працівників. Середня заробітна за 10 місяців 2018 року склала  8820,5 грн.

Під час робочої поїздки до Пологівського району Костянтин Бриль також провів зустріч з адміністративно-господарським активом району з питань соціально-економічного та культурного розвитку району. Участь у заході  взяли голова Пологівської районної державної адміністрації Артур Крупський, голова Пологівської районної ради Олександр Покутній та Пологівський міський голова Юрій Коноваленко.

Головними темами, яким приділив увагу голова облдержадміністрації, стали введення воєнного стану,  робота «Укрпошти» на території району та заплановані вибори в ОТГ. Як наголосив Костянтин Бриль, Центрвиборчком прийняв рішення про припинення виборчого процесу в об'єднаних територіальних громадах десяти областей, де введено воєнний стан. У ЦВК наголосили, що  вибори скасовані законом «Про правовий режим воєнного стану» і  провести їх можна буде після завершення дії воєнного стану 26 грудня або в разі його скасування до цієї дати. Очільник регіону припустив, що можливо вибори відбудуться в січні наступного року.

- Хочу підкреслити, що воєнний стан має на меті не призупинення життя. Певною мірою це випробування нашої витримки та вміння консолідуватись. Нині на місцях варто зосередитись на розробці планів перспективного розвитку. Адже вже до лютого наступного року в кожному районі мають бути визначені та обговорені з громадою плани розвитку територій на 2019-2021 роки з чітко визначеними пріоритетами. Зокрема, найбільше питань я чую стосовно ремонту доріг на місцях. Хочу підкреслити, що в поточному році ми розподіляли кошти пропорційно до потреб районів. І на майбутнє треба планувати ті напрямки, які є найактуальнішими для громади. Це стосується під’їздів до шкіл та лікарень, прямування громадського транспорту. Нині влада має зосередитись на тому, що потрібно громаді, і приділити увагу виготовленню відповідних проектів, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Під час зустрічі з активом району очільник регіону нагородив грамотами облдержадміністрації кращих працівників ТОВ «Дніпрокераміка» з нагоди 25-річчя утворення підприємства.

Крім цього, в рамках робочої поїздки до району Костянтин Бриль відвідав оновлену КУ «Пологівський районний будинок культури».

Як повідомила директор комунальної установи Валентина Черненко, ця будівля була відкрита в 1964 році. За час її роботи капітальних ремонтів не проводилось. У 2014 році  було отримано висновок про аварійність стелі глядацької зали. Тож з 2015 року тут проводились різні види ремонтних робіт. За цей час було проведено капітальний ремонт системи водопостачання (на суму 68, 8 тис. грн.); реконструкцію електрообладнання, цоколя та ґанків, ремонт малої зали та вестибюлю, міжповерхових просторів і танцювальної зали (загальна сума - понад 2,3 млн. грн.). Було проведено також реконструкцію приміщень будівлі з улаштуванням систем пожежної сигналізації (на суму 105,7 тис. грн.) та облаштуванням систем зовнішнього блискавкозахисту ( на суму 122,1 тис. грн.).

Нині на стадії завершення тривають роботи з усунення аварійного стану та підключення до каналізаційної мережі, утеплення фасаду.

Загалом на виконання робіт було затверджено і виділено 7,47 млн. грн., у тому числі з обласного бюджету - 5,437 млн. грн.; з районного бюджету - 2,032 млн. грн. Введення приміщення в експлуатацію заплановано на 2019 рік - до 55-річчя будинку культури.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: Запоріжжя вшанувало пам'ять полеглих воїнів патріотичним забігом

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 31.08.2024

Впродовж доби окупанти 221 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Як заклади освіти дотримуються заходів безпеки: результати інспекції ДСНС та Національної поліції

Україна має майбутнє: Запорізький національний університет розпочав новий навчальний рік урочистою посвятою першокурсників

Очне навчання в садочках, школах, профтехах та коледжах: Запорізька область готова до нового навчального року

Запорізькі підприємці отримають майже 77 млн грн на розвиток бізнесу за програмою «Власна справа»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.08.2024

Навчання та гуртки в укритті: Запорізька санаторна школа-інтернат № 7 готується до повернення дітей у класи

Впродовж доби окупанти 261 раз били по 11 населених пунктах Запорізької області.

Майже 90 % учнів запорізької школи-інтернату «Орієнтир» зможуть навчатися офлайн

Завершується відбудова будинку по вулиці Кияшка після однієї з багатьох ворожих ракетних атак по Запоріжжю – до кінця року сюди повернуться мешканці та ЦНАП