Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Область готова до функціонування у режимі воєнного стану

30 листопада 2018 - 15:51

Під головуванням Віце-прем’єр-міністра України – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка відбулось позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій про забезпечення діяльності територіальних та функціональних підсистем єдиної державної системи цивільного захисту України в режимі воєнного захисту. На прямому зв’язку із Урядом перебували заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін та начальник Головного управління ДСНС у Запорізькій області Олексій Лепський.

- Ще раз хочу заспокоїти українців тих областей, де введено режим воєнного стану, Уряд сьогодні впроваджує всі необхідні превентивні заходи, направлені на убезпечення громадян України від можливих актів агресії з боку РФ. Іншими словами, Уряд робить усе необхідне для безпеки громадян. З 4 до 5 грудня цього року заплановано командно-штабне навчання щодо дій в особливий період. До участі будуть залучені центральні органи виконавчої влади, а також органи місцевого самоврядування і галузеві спеціалізовані служби. Усі спецслужби відпрацюють необхідні плани. Все це - частина державних заходів, що забезпечать спокійне звичне життя громадян і готовність країни гідно відреагувати на потенційні небезпеки, - зазначив Геннадій Зубко.

Відзначимо, у зв’язку із введенням воєнного стану у десяти прикордонних областях, у Запорізькій області було проведено засідання Ради оборони, на якому були поставлені завдання територіальним підрозділам силових структур, головам райдержадміністрацій та місцевим органам виконавчої влади, керівникам обласних служб цивільного захисту. Територіальні підрозділи ГУ ДСНС України у Запорізькій області були приведені у стан підвищеної готовності.

За інформацією Департаменту з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації, голови райдержадміністрацій та міські голови, голови об’єднаних територіальних громад та керівники обласних служб цивільного захисту провели підготовчі заходи. А саме: привели системи зв’язку та оповіщення у готовність до дій за призначенням; привели у готовність до дій за призначенням формування цивільного захисту, привели у готовність захисні споруди цивільного захисту, протирадіаційні укриття, підвальні та заглиблені приміщення; дообладнали підвальні та заглиблені приміщення до прийому населення; здійснили підготовку до роботи мережі лікувальних закладів області, забезпечили їх медичним обладнанням і медикаментами; наразі підготовлена лікувальна база у позаміській зоні; здійснено заходів із забезпечення сталої роботи об’єктів економіки; уточнено розрахунки (плани) проведення можливої евакуації населення у безпечні райони; опрацьовано заходи щодо можливого введення режиму світломаскування, підвищено рівень протипожежного захисту і громадського порядку; проведено огляд залізобетонних довготривалих оборонних точок.

Загалом, Запорізька область до функціонування у режимі воєнного часу готова.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: Запоріжжя вшанувало пам'ять полеглих воїнів патріотичним забігом

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 31.08.2024

Впродовж доби окупанти 221 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Як заклади освіти дотримуються заходів безпеки: результати інспекції ДСНС та Національної поліції

Україна має майбутнє: Запорізький національний університет розпочав новий навчальний рік урочистою посвятою першокурсників

Очне навчання в садочках, школах, профтехах та коледжах: Запорізька область готова до нового навчального року

Запорізькі підприємці отримають майже 77 млн грн на розвиток бізнесу за програмою «Власна справа»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.08.2024

Навчання та гуртки в укритті: Запорізька санаторна школа-інтернат № 7 готується до повернення дітей у класи

Впродовж доби окупанти 261 раз били по 11 населених пунктах Запорізької області.

Майже 90 % учнів запорізької школи-інтернату «Орієнтир» зможуть навчатися офлайн

Завершується відбудова будинку по вулиці Кияшка після однієї з багатьох ворожих ракетних атак по Запоріжжю – до кінця року сюди повернуться мешканці та ЦНАП