Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Приз Мартиненка за третю п’ятиденку виборов колектив ТОВ «Приморське» Якимівського району

21 липня 2008 - 19:16

За дорученням т.в.о. голови облдержадміністрації Олександра Старуха з робочою поїздкою у Якимівському районі побував заступник голови Валерій Черкаска. Посадовець завітав на поля переможця третьої п'ятиденки косовиці – ТОВ «Приморське», де вручив команді жниварів на чолі з комбайнером Андрієм Шубіним перехідний приз імені І.П.Мартиненка. За підсумками змагань ця збиральна ланка показала найкращий в області результат: за період з 13 по 17 липня комбайном «Джон-Дір» намолочено 1274 тонн зерна з площі 295 га. Врожайність склала 43,2 ц/га і була визнана рекордною.

- Хлопці з ТОВ «Приморське» демонструють прекрасний результат, - підбадьорив хліборобів заступник голови ОДА Валерій Черкаска, вручаючи переможцям нагороди - перехідний приз, грамоти та цінні подарунки. - Врожай зернових і зернобобових нас радує. Аби ж тільки вистачило техніки вчасно його зібрати. Ми переконалися, що новітня збиральна техніка убезпечує від втрат врожаю під час жнив більше, ніж на 15 відсотків. Тому вже зараз подбаймо про те, щоб на наступний рік господарства області придбали якомога більше новітніх комбайнів. До речі, для переможців змагань на приз імені Мартиненка ми передбачимо можливості першочергової участі у регіональних програмах підтримки сільгоспвиробника.

Нагадаємо, що переможцями попередніх п'ятиденок стали збиральні ланки ТОВ «Гайчур» Новомиколаївського району (910 тонн з площі 182 га) та ТОВ «Агро-ТД» Вільнянського району (709 тонн з площі 164 га).

На поточний момент в області обмолочено ранні зернові і зернобобові культури на 403 тис. га (51% площ), зібрано понад 1 млн.391 тис. тонн зерна (середня врожайність склала 34,5 ц/га). Найкращі показники по врожайності ранніх зернових демонструють Велико-Білозерський район – 43,4 ц/га, Куйбишевський – 39,7 ц/га, Веселівський – 39,3 ц/га та Приморський район – 38,4 ц/га.




Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Воду слід використовувати свідомо», – гендиректор КП «Облводоканал» Сергій Басанський

Як перенести літню спеку безпечно: поради спеціаліста

Ремонти на 17 мільйонів гривень: ЮНІСЕФ фінансує роботи з покращення водопостачання сільських громад

Пілотний проєкт «Укрпошта. Аптека»: в чому суть та як зробити замовлення?

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

За матеріалами СБУ заочно засуджено 4 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Стартувала реєстрація на вступні випробування для майбутніх бакалаврів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 282 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 865-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області