Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

З селянами на територіях проводиться інформаційна робота щодо отримання дотації за вирощування молодняка

28 листопада 2018 - 15:38

Держава дбає про розвиток галузі тваринництва, зокрема, надаючи сільським домогосподарствам області  дотації за утримання та вирощування молодняка великої рогатої худоби.

З метою здійснення моніторингу та надання фермерам інформаційно-консультативної допомоги при оформленні бюджетної дотації представники Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації та районних лікарень ветеринарної медицини здійснили робочі поїздки до Запорізького та Оріхівського районів.

У ході поїздок фахівці відвідали Біленьківську, Преображенську, Малотокмачанську, Таврійську та Широківську сільські територіальні громади, Таврійську та Комишуваську селищну громаду, Оріхівську міську територіальну громаду, де провели робочі зустрічі з власниками худоби, які мають корів та утримують у господарстві молодняк великої рогатої худоби.

Як зазначив директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Андрій Поляков, за станом на 01 вересня 2018 року в області для отримання спеціальної бюджетної дотації звернулися більше трьох тисяч фізичних осіб, яким нараховано та виплачено більше 6,0 млн. гривень.

За попередніми підрахунками у поточному році фізичним особам за утримання молодняка великої рогатої худоби очікується нарахування більше 10 млн. гривень бюджетної дотації.

- Часткова компенсація фізичним особам за вирощування та утримання молодняка великої рогатої худоби сприяє підняттю життєвого рівня сільського населення області та позитивно впливає на збільшення виробництва молока і м'яса яловичини в регіоні. Співробітники Департаменту і надалі будуть здійснювати такі виїзні робочі зустрічі та надавати інформаційно-консультативну допомогу для залучення більшого числа власників худоби до участі у програмі щодо отримання державної підтримки, - підсумував Андрій Поляков.

У департаменті наголосили, що наразі в органах місцевого самоврядування продовжується робота з прийому документів від фізичних осіб на отримання дотації за вирощування молодняка великої рогатої худоби. Загальний обсяг дотації не може перевищувати 2 500 гривень із розрахунку на одну голову молодняка.

Довідково. Дотація за молодняк надається за кожні чотири місяці його утримання наростаючим підсумком з урахуванням віку молодняка у таких розмірах: у період утримання молодняка віком від 1 до 5 місяців - 300 гривень за голову; у період утримання молодняка віком від 5 до 9 місяців - 700 гривень за голову; у період утримання молодняка віком від 9 до 13 місяців - 1 500 гривень за голову.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: Запоріжжя вшанувало пам'ять полеглих воїнів патріотичним забігом

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 31.08.2024

Впродовж доби окупанти 221 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Як заклади освіти дотримуються заходів безпеки: результати інспекції ДСНС та Національної поліції

Україна має майбутнє: Запорізький національний університет розпочав новий навчальний рік урочистою посвятою першокурсників

Очне навчання в садочках, школах, профтехах та коледжах: Запорізька область готова до нового навчального року

Запорізькі підприємці отримають майже 77 млн грн на розвиток бізнесу за програмою «Власна справа»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.08.2024

Навчання та гуртки в укритті: Запорізька санаторна школа-інтернат № 7 готується до повернення дітей у класи

Впродовж доби окупанти 261 раз били по 11 населених пунктах Запорізької області.

Майже 90 % учнів запорізької школи-інтернату «Орієнтир» зможуть навчатися офлайн

Завершується відбудова будинку по вулиці Кияшка після однієї з багатьох ворожих ракетних атак по Запоріжжю – до кінця року сюди повернуться мешканці та ЦНАП