Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Території звітують про розвиток інфраструктури і підготовку до зими

18 липня 2008 - 13:42

Заступник голови ОДА Геннадій Фукс провів нараду з головами райдержадміністрацій з питань виконання поточних завдань з розвитку інфраструктури, підготовки житлово-комунальних господарств районів до роботи в осінньо-зимовий період.

Також посадовець проаналізував концепцію тарифної політики на послуги тепло-, водопостачання, водовідведення та утримання житла. Він поставив завдання керівникам територій привести тарифи у відповідність до реалій сьогодення, разом з тим, не забуваючи про економічні можливості місцевих жителів.

Обговорюючи з головами РДА стан розрахунків місцевих підприємств ЖКГ за спожиті енергоносії, заступник голови обласної виконавчої влади наголосив на необхідності повного погашення існуючих заборгованостей. Бо лише за цієї умови можна забезпечити достатні ліміти енергоносіїв для роботи в осінньо-зимовий період.

Особливу увагу Геннадій Фукс приділив питанням реалізації заходів із залученням коштів субвенції з державного бюджету місцевим на соціально-економічний розвиток, а також формуванню в районах переліків об'єктів будівництва у 2009 році за бюджетні кошти. Мова йде, в першу чергу, про розробку проектно-кошторисної документації, підготовку до проведення тендерів тощо.

На нараді йшлося і про територіально—адміністративний устрій, наявність генпланів розвитку районів, карт територій з розбивкою по сільських радах. Геннадій Фукс закликав надавати пропозиції щодо організації громад на територіях районів.

- Напружена робота триває, – підбив риску нараді посадовець. – Відповідним службам облдержадміністрації я поставив завдання проводити моніторинг перебігу подій у цій сфері. Регулярно отримую їх звіти і контролюю ситуацію щодо розбудови інфраструктури в районах та хід підготовки до зими. З главами райдержадміністрацій ми на постійному зв'язку, щоб мати можливість без затримок вирішувати будь-які проблемні питання.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Воду слід використовувати свідомо», – гендиректор КП «Облводоканал» Сергій Басанський

Як перенести літню спеку безпечно: поради спеціаліста

Ремонти на 17 мільйонів гривень: ЮНІСЕФ фінансує роботи з покращення водопостачання сільських громад

Пілотний проєкт «Укрпошта. Аптека»: в чому суть та як зробити замовлення?

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

За матеріалами СБУ заочно засуджено 4 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Стартувала реєстрація на вступні випробування для майбутніх бакалаврів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 282 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 865-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області