Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області призовна кампанія на строкову службу добігає кінця

22 листопада 2018 - 11:36

В області триває осінній призов на строкову службу. Хід призовної кампанії громадян України на строкову військову службу, який триватиме протягом жовтня-грудня 2018 року, обговорили учасники селекторної наради, яку провів голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Державне завдання на призов на строкову військову службу восени 2018 року для Запорізької області становить 720 чоловік. До Збройних Сил України планується направити 235 призовників; Національної гвардії України – 330; Державної прикордонної служби України – 120; Державної спеціальної служби транспорту – 35. У тому числі військові частини Національної гвардії, які дислокуються в Запорізькій області, мають поповнити свої лави  142 призовниками.

На сьогодні Запорізька область виконала план на 81% від поставленого завдання. При цьому Великобілозерський, Василівський, Приазовський, Оріхівський, Вільнянський, Більмацький райони області досягли майже 100% виконання завдання. Наразі найнижчі показники мають Чернігівський та Бердянський райони області, а також Дніпровський район м. Запоріжжя.

- Призов громадян України на строкову військову службу є державним завданням та, враховуючи ту ситуацію, яка склалася на сході нашої держави,  стало пріоритетним. Прошу всіх з відповідальністю поставитися до організації та проведення призову громадян на строкову службу в жовтні-грудні 2018 року. Військовослужбовці строкової служби не будуть направлятися в зону проведення операції Об’єднаних сил, більшість із них будуть виконувати  завдання в  місцях постійної дислокації. До того ж, ми маємо не лише виконати завдання по призову, а й зробити певний резерв молодого поповнення. Наголошую, що виконання завдань призову – це особиста відповідальність голів райдержадміністрацій. Погані показники по призову на деяких територіях свідчать про відсутність відповідальності, контролю та належної організації. За підсумками призову будуть зроблені певні дисциплінарні висновки - наголосив, підбиваючи підсумки наради, Костянтин Бриль.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 01.09.2024

Впродовж доби окупанти 164 рази били по 10 населених пунктах Запорізької області.

«Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: Запоріжжя вшанувало пам'ять полеглих воїнів патріотичним забігом

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 31.08.2024

Впродовж доби окупанти 221 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Як заклади освіти дотримуються заходів безпеки: результати інспекції ДСНС та Національної поліції

Україна має майбутнє: Запорізький національний університет розпочав новий навчальний рік урочистою посвятою першокурсників

Очне навчання в садочках, школах, профтехах та коледжах: Запорізька область готова до нового навчального року

Запорізькі підприємці отримають майже 77 млн грн на розвиток бізнесу за програмою «Власна справа»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.08.2024

Навчання та гуртки в укритті: Запорізька санаторна школа-інтернат № 7 готується до повернення дітей у класи

Впродовж доби окупанти 261 раз били по 11 населених пунктах Запорізької області.