Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На початку нового року заплановано відкрити харчовий блок обласної лікарні

20 листопада 2018 - 11:49

Ремонті роботи у харчовому блоці Запорізької обласної клінічної лікарні виходять на фінішну пряму. Проте знову у підрядних організацій, що виконують роботи, виникають проблемні питання, що в свою чергу уповільнюють відкриття довгоочікуваного об’єкта.

У зв’язку з цим під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Елли Слепян відбулася робоча нарада. У її роботі  взяли участь заступник голови ОДА Віктор Скобліков, директор Департаменту капітального будівництва Сергій Бєлєвцов, головний лікар ЗОКЛ Ігор Шишка, а також представники підрядних організацій.

Варто зазначити, що це приміщення ремонтується з 2007 року. Протягом цього часу тут працювали кілька підрядних організацій. Лише за останні два роки з обласного бюджету виділялися кошти на реконструкцію харчового блоку лікарні у сумі 774,553 тис. грн. у 2017 році та 8790,529 тис. грн. - у 2018 році, з яких освоєно 5067,142 тис. грн. (57,6 %).

На ці гроші будівельники здійснили демонтаж старих конструкцій, установили двері та вікна на першому поверсі, провели зовнішні мережі каналізації, побудували ганок, установили витяжки та дві ванні, а також провели монтажні роботи. Крім цього,  було закуплено нове обладнання. Важливо, що  харчовий блок забезпечує їжею близько 2,5 тисячі пацієнтів обласної лікарні в день .

- Тривалий час реконструкція  блоку обласної лікарні була приводом для скандалів. Але вже другий рік поспіль обласною владою підтримується капітальна реконструкція харчового блоку, тож не будемо затягувати довгоочікуване відкриття. В цьому році мають бути завершені основні роботи, щоб уже на початку 2019 будівля була введена в експлуатацію, - наголосила Елла Слепян.

У ході робочої наради учасники обговорили процес переїзду працівників із однієї кімнати блоку в іншу, вже відремонтовану, адже у новому приміщенні ще потрібно провести пусконалагоджувальні роботи нового обладнання. За підсумками наради посадовець доручила Управлінню, експлуатаційній організації обласної лікарні та підрядникам у якнайшвидший термін розпочати пусконалагоджувальні роботи нового обладнання та передати відремонтоване приміщення в експлуатацію.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 01.09.2024

Впродовж доби окупанти 164 рази били по 10 населених пунктах Запорізької області.

«Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: Запоріжжя вшанувало пам'ять полеглих воїнів патріотичним забігом

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 31.08.2024

Впродовж доби окупанти 221 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Як заклади освіти дотримуються заходів безпеки: результати інспекції ДСНС та Національної поліції

Україна має майбутнє: Запорізький національний університет розпочав новий навчальний рік урочистою посвятою першокурсників

Очне навчання в садочках, школах, профтехах та коледжах: Запорізька область готова до нового навчального року

Запорізькі підприємці отримають майже 77 млн грн на розвиток бізнесу за програмою «Власна справа»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.08.2024

Навчання та гуртки в укритті: Запорізька санаторна школа-інтернат № 7 готується до повернення дітей у класи

Впродовж доби окупанти 261 раз били по 11 населених пунктах Запорізької області.