Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

При визначенні вантажів гуманітарними оцінюються всі можливі ризики

19 листопада 2018 - 14:41

Під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Едуарда Гугніна відбулося чергове засідання робочої групи з питань гуманітарної допомоги при Запорізькій ОДА, на якому розглянуто питання про визнання вантажів, які вже доставлені на територію області, гуманітарними.

У першому випадку члени робочої групи ознайомилися з документами на вантаж, який надійшов до Запорізької обласної організації Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Спілка молодих християн України» від білоруського підприємства «ПРИНТКОРП». У цьому вантажі переправлено чотири тисячі екземплярів Нового Заповіту російською мовою. За підсумками обговорення та з урахуванням наявних документів члени робочої групи проголосували про відмову у наданні цьому вантажу статусу гуманітарного.

Під час розгляду другого вантажу Едуард Гугнін ознайомив членів робочої групи з документами про вантаж, що надійшов до громадської організації «Асоціація ветеранів війни і інвалідів Чорнобиля Запорізької області» від фінського донора. Зокрема, у ньому знаходяться шпитальні ліжка, стільці дерев’яні, ходунки, інвалідне крісло, крісло для душу, ролатор, що мають цільове призначення і будуть направлені до Запорізької міської багатопрофільної клінічної лікарні № 9. У зв’язку з відсутністю документів щодо ідентифікації предметів вантажу члени групи вирішили  відправити документи на доопрацювання.

Крім цього, під час засідання була розглянута пропозиція щодо передачі у власність автомобіля, який був визнаний гуманітарною допомогою після закінчення десятирічного строку його експлуатації. Мова йшла про Сергія Лілова, громадянина з інвалідністю з дитинства другої групи, що був забезпечений автомобілем VOLKSWAGEN  PASSAT 21.08.2008р. За підсумками обговорення члени комісії вирішили рекомендувати голові облдержадміністрації надати дозвіл на безкоштовне переоформлення автомобіля у власність.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 01.09.2024

Впродовж доби окупанти 164 рази били по 10 населених пунктах Запорізької області.

«Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: Запоріжжя вшанувало пам'ять полеглих воїнів патріотичним забігом

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 31.08.2024

Впродовж доби окупанти 221 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Як заклади освіти дотримуються заходів безпеки: результати інспекції ДСНС та Національної поліції

Україна має майбутнє: Запорізький національний університет розпочав новий навчальний рік урочистою посвятою першокурсників

Очне навчання в садочках, школах, профтехах та коледжах: Запорізька область готова до нового навчального року

Запорізькі підприємці отримають майже 77 млн грн на розвиток бізнесу за програмою «Власна справа»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.08.2024

Навчання та гуртки в укритті: Запорізька санаторна школа-інтернат № 7 готується до повернення дітей у класи

Впродовж доби окупанти 261 раз били по 11 населених пунктах Запорізької області.