Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На державну службу – з дипломом магістра

16 липня 2008 - 09:27

Державний вищий навчальний заклад «Запорізький національний університет» Міністерства освіти і науки України здійснює набір студентів за спеціальністю 8.150101 «державна служба» освітньо-кваліфікаційного рівня магістр (денна і заочна форми навчання).

На спеціальності «державна служба» здійснюється підготовка фахівців для роботи на посадах першої - четвертої категорії в органах державної влади та місцевого самоврядування, а також для відповідного кадрового резерву, де наявність документів про кваліфікаційний рівень «магістр» є обов'язковою кваліфікаційною вимогою.

На навчання за державним замовленням за денною формою приймаються особи, що працюють:

  • в органах державної влади, інших установах, організаціях, на які поширюється дія законів України «Про державну службу» (3723-12) і «Про службу в органах місцевого самоврядування» (2493-14), що мають стаж державної служби в органах місцевого самоврядування не менше як один рік або страховий стаж за період роботи на підприємствах не менше трьох років та не досягли 45 років на момент подання документів до приймальної комісії;
  • на підприємствах, в установах та організаціях, незалежно від форми власності, мають страховий стаж за період роботи на підприємствах, утворених відповідно до законодавства України, незалежно від форми власності виду діяльності та господарювання не менше як три роки та не досягли 45 років на момент подання документів до приймальної комісії;
  • в органах, установах, організаціях та на підприємствах, мають страховий стаж за період роботи на підприємствах не менше як один рік або диплом про вищу освіту з відзнакою та не досягли 35 років на момент подання документів до приймальної комісії;
  • особи, що мають вищу освіту та пройшли за конкурсним відбором.

На навчання за заочною формою приймаються:

  • державні службовці і посадові особи місцевого самоврядування, які займають посади четвертої-сьомої категорії;
  • особи, що мають документ державного зразка про вищу освіту та пройшли за конкурсним відбором.

Особи, які вступають на навчання, подають заяву про вступ до Запорізького національного університету, особову картку державного службовця, посадової особи місцевого самоврядування (особовий листок з обліку кадрів для інших категорій вступників), автобіографію, медичну довідку за формою № 086-у, чотири фотокартки розміром 3x4 см, копії диплому про вищу освіту, трудову книжку, довідку про присвоєння ідентифікаційного номера, засвідчені в установленому порядку.

Особи, які вступають на навчання, подають копію договору-направлення або рекомендацію органу, установи, організації, де вони працюють чи перебувають у кадровому резерві.

Вступники проходять конкурсний відбір за результатами вступних екзаменів з основ держави і права, основ економіки та співбесіди.

Відбір осіб з числа вступників ВНЗ року вступу здійснюється за результатами співбесіди за окремим конкурсом. Співбесіда проводиться з метою визначення рівня підготовки з соціально-економічних, політико- правових, історико-культурних питань та питань державного управління.

Вступні екзамени проводяться державною мовою.

Особи, прийняті на навчання за спеціальністю «державна служба», зараховуються на період навчання органами, установами, організаціями до кадрового резерву на посади, що визначено договорами-направленнями чи рекомендаціями.

Прийнятим на навчання за денною формою за державним замовленням надається місце для проживання в гуртожитках ЗНУ.

Студентам, що навчатимуться за спеціальністю «державна служба», за умови складання державних екзаменів та захисту магістерської роботи видається документ про освіту за освітньо-кваліфікаційним рівнем «магістр».

Читайте також

«Воду слід використовувати свідомо», – гендиректор КП «Облводоканал» Сергій Басанський

Як перенести літню спеку безпечно: поради спеціаліста

Ремонти на 17 мільйонів гривень: ЮНІСЕФ фінансує роботи з покращення водопостачання сільських громад

Пілотний проєкт «Укрпошта. Аптека»: в чому суть та як зробити замовлення?

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

За матеріалами СБУ заочно засуджено 4 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Стартувала реєстрація на вступні випробування для майбутніх бакалаврів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 282 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 865-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області