Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Герої жнив - збиральна ланка ТОВ «Агро-ТД» Вільнянського району

15 липня 2008 - 18:28

Заступник голови облдержадміністрації Валерій Черкаска вручив перехідний приз імені заслуженого механізатора України Івана Мартиненка переможцю другої п'ятиденки жниварських змагань Геннадію Ніконенку, який очолює збиральну ланку ТОВ «Агро-ТД» (Вільнянський район).

Фактично за 4 робочих дні, бо протягом п'ятого йшов проливний дощ і хлібороби не могли працювати, ланка намолотила 709 тонн зернових з площі 164 га ( врожайність склала 43,2 ц/га). Це кращий результат в області за останній період. Переможці попередньої п'ятиденки - колектив хліборобів ТОВ «Гайчур» (Новомиколаївський район) намолотив 910 тонн зі 182 га ( врожайність склала 50 ц/га).

Герої жнив отримали почесні грамоти облдержадміністрації, обкому профспілок працівників АПК та цінні подарунки від голови Вільнянскої РДА Сергія Борисенка.

Жнива ранніх зернових та зернобобових культур тривають. Станом на 15 липня обмолочено понад 30 відсотків площ. У комори регіону вже закладено понад 980 тис. тонн зерна. Середня врожайність зафіксована на рівні 34,3 ц/га.

- Цього року повинні зібрати рекордний врожай, - прогнозує заступник голови ОДА Валерій Черкаска. – Щиро вдячний людям, які цілодобово не залишають капітанський місток на своїх комбайнах і напружено працюють без відпочинку. Втім, народна мудрість переконує, що не той врожай, що на полі, а той, що у коморі. Тож для нас головне – забезпечити надійне зберігання врожаю і не втратити жодної зернини.

 


Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Воду слід використовувати свідомо», – гендиректор КП «Облводоканал» Сергій Басанський

Як перенести літню спеку безпечно: поради спеціаліста

Ремонти на 17 мільйонів гривень: ЮНІСЕФ фінансує роботи з покращення водопостачання сільських громад

Пілотний проєкт «Укрпошта. Аптека»: в чому суть та як зробити замовлення?

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

За матеріалами СБУ заочно засуджено 4 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Стартувала реєстрація на вступні випробування для майбутніх бакалаврів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 282 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 865-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області