Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Звернення ради релігійних організацій при голові Запорізької обласної державної адміністрації

15 липня 2008 - 13:18

Рада релігійних організацій при голові обласної державної адміністрації на своєму черговому засіданні, яке відбулося 02 липня 2008 р., вирішила низку питань, що стосуються вдосконалення державно-релігійних взаємин. До них відносяться: різке необґрунтоване і необмежене зростання останнім часом орендної плати за землю, яка виділена релігійним організаціям під культові споруди, а також загальне ускладнення ситуації з виділенням земельних ділянок під будівництво культових споруд.

Заслуговує уваги також і занепокоєння релігійних організацій поширенням в Запорізькій області реклами алкогольних виробів, пива, тютюну, яка розташована поблизу навчальних закладів, місць проведення молодіжного дозвілля. Звісно, все це пов'язано з загальною комерціалізацією суспільного життя, але релігійні діячі відверто бачать в цьому небезпеку для майбутнього держави.

Тому пропонуємо використати досвід інших областей України, де з розумінням ставляться до фінансових можливостей релігійних організацій і або звільняють останні від сплати за землю, або беруть символічну плату. Вельми бажано продовжити і практику виділення земельних ділянок під будівництво культових споруд без будь-яких конфесійних обмежень. Це буде на користь іміджу області, іміджу держави.

Щодо шкідливої реклами алкоголю, пива, тютюну це стає небезпечним для молоді, майбутнього України і становить реальну загрозу державній безпеці. На думку релігійних діячів, це лихо цілком можливо приборкати на регіональному рівні, використовуючи чинне законодавство.

Керівники та представники релігійних організацій різних конфесій сподіваються, що місцеві органи влади з розумінням поставляться до цих пропозицій і вживуть всіх необхідних заходів для подолання цих ганебних проявів.

 

Голова ради релігійних організацій
при голові облдержадміністрації

О.В. Старух

 

Читайте також

«Воду слід використовувати свідомо», – гендиректор КП «Облводоканал» Сергій Басанський

Як перенести літню спеку безпечно: поради спеціаліста

Ремонти на 17 мільйонів гривень: ЮНІСЕФ фінансує роботи з покращення водопостачання сільських громад

Пілотний проєкт «Укрпошта. Аптека»: в чому суть та як зробити замовлення?

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

За матеріалами СБУ заочно засуджено 4 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Стартувала реєстрація на вступні випробування для майбутніх бакалаврів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 282 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 865-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області