Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Господарствам з високою культурою землеробства – державна підтримка, а громадянам – реальна допомога

14 липня 2008 - 11:55

На особистому прийомі громадян, що в рамках робочої поїздки до Великобілозерського району провів заступник голови облдержадміністрації Валерій Черкаска, посадовець з'ясував проблемні питання щодо забезпечення ефективної діяльності місцевих підприємств АПК, вказав шляхи їх подолання та дав доручення керівникам відповідних структурних підрозділів ОДА надати інформаційно-консультативну підтримку у їх вирішенні.

У заході також взяли участь голова Великобілозерської райдержадміністрації Василь Біряк та голова райради Володимир Супрун.

Валерій Черкаска спільно з керівниками територій, вислухавши звернення представників місцевих сільгосппідприємств, проаналізували стан справ в аграрному секторі. Зокрема, йшлося про надання компенсацій з державного бюджету підприємствам, які впровадили зрошуване землеробство. Посадовці обговорили ситуацію щодо реалізації ряду державних і регіональних програм з оновлення сільськогосподарської техніки.

Також на прийомі у заступника голови ОДА порушувалися питання про належне забезпечення комунальних послуг для населення на території району та про завершення приватизації квартир у багатоквартирних будинках.

- Я особисто контролюватиму ситуацію щодо вирішення цих питань. Всі вони потребують належної уваги, адже йдеться про добробут людей. Сільгосппідприємствам, що демонструють високу культуру землеробства, місцева влада зобов'язана забезпечити гідну державну підтримку, – наголосив Валерій Черкаска. – В першу чергу, мова про достатнє інформування сільгоспвиробників про всі державні і регіональні програми підтримки та їх ефективну реалізацію на територіях.

Також посадовець провів особистий прийом у Кам'янсько-Дніпровській райдержадміністрації під час поїздки до цього району. Разом з ним прийом вів і голова місцевої РДА Євген Макаренко.

Всі, хто прийшов сюди, сподівались на дієву допомогу представника виконавчої влади. І реально отримали її на місці.

Багато звернень стосувалися надання матеріальної допомоги на лікування, придбання ліків тощо. Також порушувалися питання щодо впорядкування земельних відносин на території району. Зокрема, йшлося про юридичний захист 720 пайовиків села Івановець, де орендар досі не підписав угоди про оренду земельних паїв місцевих жителів.

- Людям треба допомагати, особливо в ситуаціях, коли вони вже використали всі важелі самодопомоги, – сказав Валерій Черкаска і надав кожному з прохачів матеріальну підтримку. – Що ж до земельних відносин, то вони мають ґрунтуватися на прозорих засадах. А отже, угоди про оренду земельних паїв будуть підписані найближчим часом. Ми запросимо власника підприємства-орендаря особисто завітати до іванівців і владнати справи.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Воду слід використовувати свідомо», – гендиректор КП «Облводоканал» Сергій Басанський

Як перенести літню спеку безпечно: поради спеціаліста

Ремонти на 17 мільйонів гривень: ЮНІСЕФ фінансує роботи з покращення водопостачання сільських громад

Пілотний проєкт «Укрпошта. Аптека»: в чому суть та як зробити замовлення?

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

За матеріалами СБУ заочно засуджено 4 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Стартувала реєстрація на вступні випробування для майбутніх бакалаврів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 282 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 865-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області