Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Сніп пшениці нового врожаю – знак пам’яті жертвам Голодомору

9 липня 2008 - 15:48

Разом зі школярами на полі державного підприємства «Запорізький кінний завод №86» керівник регіону пов'язав снопи з колосків цьогорічного врожаю пшениці і поклав їх до пам'ятного знаку жертвам Голодомору 1932-1933 років, що знаходиться у райцентрі.

Новомиколаївський район першим в області долучився до Всеукраїнської акції учнівської та студентської молоді «Колосок пам'яті».

- Переконаний, що цю естафету, яка має шляхетну мету, підхоплять всі райони. Наша пам'ять вимірюється не словами, а добрими вчинками, – зазначив Олександр Старух.

Голова обласної виконавчої влади також ознайомився з господарською діяльністю кінного заводу, який має давні добрі традиції та на сьогодні є економічно сильним господарством. Олександр Старух підтримав пропозицію директора підприємства Петра Дубовика щодо створення своєрідного лікувального центру на базі кінзаводу. Адже відомо, що їзда верхи на конях має позитивний вплив на дітей, хворих на церебральний параліч.

Також на власні очі очільник області переконався, що будівельні роботи на об'єктах водо- та газопостачання Новомиколаївки, що фінансуються за рахунок субвенцій з державного бюджету, до осені будуть закінчені. Станом на сьогоднішній день залишилося змонтувати водонапірну вежу та обладнання насосної станції. До зими має бути газифікована і центральна районна лікарня.

В райдержадміністрації Олександр Старух провів особистий прийом громадян, а на полі ООО «Гайчур» вручив перехідний приз імені І. Мартиненка на жнивах-2008 комбайновому агрегату Сергія Колесника.

Гайчурські хлібороби першими в області намолотили 910 тонн зерна з площі 182 гектари. При цьому врожайність склала понад 50 центнерів. Це найвища продуктивність праці за першу п'ятиденку косовиці.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Ремонти на 17 мільйонів гривень: ЮНІСЕФ фінансує роботи з покращення водопостачання сільських громад

Пілотний проєкт «Укрпошта. Аптека»: в чому суть та як зробити замовлення?

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

За матеріалами СБУ заочно засуджено 4 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Стартувала реєстрація на вступні випробування для майбутніх бакалаврів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 282 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 865-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області