Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна виконавча влада не допустить закриття шкіл без згоди громади

9 липня 2008 - 15:36

Заступник голови облдержадміністрації Микола Фролов провів тематичний брифінг для журналістів щодо підготовки учбових закладів області до нового навчального року.

Хоча до початку нового навчального року ще далеченько, у всіх населених пунктах повним ходом йде підготовка до нього, зазначив Микола Фролов. – Облдержадміністрація та управління освіти і науки зокрема зосередили контроль на 100-відсотковому забезпеченні матеріально-технічної бази учбових закладів, педагогічними і керівними кадрами, підручниками тощо.

На ремонти закладів освіти на поточний рік з бюджетів усіх рівнів виділено 35 млн. грн., що дозволяє планово вести роботи. При цьому особлива увага приділяється заходам з енергозбереження, насамперед, заміні старих вікон на сучасні металопластикові. У цьому ряду стоїть завдання позбутися у школах пічного опалення, що у ХХІ столітті виглядає неприпустимим анахронізмом – в області таких залишилося ще 17. Разом з тим є приклади, на які потрібно рівнятися, такі як у Приморському районі, де всі школи переведені на газове або електроопалення.

Посадовець озвучив тверду позицію обласної виконавчої влади щодо збереження мережі освітніх закладів. – Ми не допустимо, щоб зі школами повторилася така ж ситуація, як з закриттям дитячих садків на початку 90-х, внаслідок чого нині в області утворилася 8-тисячна черга у дитячі дошкільні заклади. На даний час біля 30 шкіл знаходяться під загрозою закриття. Наша позиція чітка: таке рішення може бути прийнято лише за згодою місцевої громади у відповідності до чинного законодавства. Бо попередній досвід показав, що там, де закривається школа, згодом зникає і населений пункт, – підкреслив Микола Фролов.

Заступник керівника області поінформував журналістів також про результати проведення тендерів з закупівлі шкільних автобусів. Цього року вперше на ці цілі з обласного бюджету передбачено 3 млн. грн. (крім 3,58 млн. грн.. субвенцій з державного бюджету місцевим на придбання автобусів у 2008 році). За результатами тендеру переможцем вийшла фірма "Інтербус", яка поставить 15 автобусів. При цьому враховувалася не лише конкурентоспроможна ціна автобусів, а й гарантія забезпечення безпеки. – Адже головне для нас – життя і здоров'я дітей, – підсумував Микола Фролов.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Ремонти на 17 мільйонів гривень: ЮНІСЕФ фінансує роботи з покращення водопостачання сільських громад

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

За матеріалами СБУ заочно засуджено 4 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Стартувала реєстрація на вступні випробування для майбутніх бакалаврів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 282 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 865-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області