Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі освітяни та студенти вносять зміни до положення щодо органів самоврядування

23 жовтня 2018 - 12:07

У рамках національного студентського обговорення проблем, з якими у своїй роботі та співпраці стикаються об’єднані спілки студентів та керівництво закладів вищої освіти, Українською асоціацією студентів ініційовано проведення засідань за «круглим столом» на тему: «Співпраця стейкхолдерів – запорука успіху закладів вищої освіти» в усіх областях країни.

Сьогодні за участі проректорів усіх вишів області та членів студентських рад відбувся «круглий стіл» в Запорізькій області. Участь у заході взяли заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін, керуючий справами апарату Запорізької облради Володимир Подорожко та директор Департаменту освіти і науки ОДА Тетяна Озерова. Модерувала дискусією між обласною владою та студентством президент Української асоціації студентів Лідія Фесенко.

- Завдання студентського самоврядування полягає в тому, щоб допомогти студентам та аспірантам в їхній науковій, професійній та громадській роботі, налагодити побут та дозвілля студентів у студмістечках, посприяти в організації відпочинку тощо. А найважливіше завдання студентського самоврядування полягає в захисті інтересів студентів і аспірантів та їх узгодженні з інтересами адміністрації закладів вищої освіти і держави. Тобто самоврядування сприяє налагодженню конструктивної співпраці між студентами та адміністрацією вищого навчального закладу. Усі ці питання співпраці та корисної взаємодії, сподіваюсь, ми і обговоримо на засіданні, - привітав учасників заходу Едуард Гугнін.

Вітаючи учасників Тетяна Озерова підкреслила, що студентське самоврядування є важелем впливу на адміністрацію вищих навчальних закладів. Наразі у законодавчій базі дійсно існують розбіжності, які не дозволяють сприймати студентів як повноцінних учасників управління закладом освіти. Закон України про вищу освіти був прийнятий раніше ніж Закон України про освіту, і певні розбіжності цих двох законів існують.

- Сподіваюсь нам сьогодні вдасться визначити і прописати всі недоліки та розбіжності законодавства, щоб сформувати пропозиції до Міністерства освіти і науки, які будуть ураховані для формування нового положення про студентське самоврядування, - зазначила вона.

Тож, резолюцією заходу є національне обговорення типового положення про органи студентського самоврядування закладів вищої освіти, в якому будуть враховані найбільш актуальні та кричущі проблеми та порушення, з якими стикаються представники органів студентського самоврядування, через недосконалість діючих положень. Всеукраїнське обговорення нового положення з урахуванням проведеного дослідження, відбудеться 29 жовтня в Міністерства освіти і науки України.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Незламний запорізький бізнес продовжує працювати під час війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 01.09.2024

Впродовж доби окупанти 164 рази били по 10 населених пунктах Запорізької області.

«Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: Запоріжжя вшанувало пам'ять полеглих воїнів патріотичним забігом

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 31.08.2024

Впродовж доби окупанти 221 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Як заклади освіти дотримуються заходів безпеки: результати інспекції ДСНС та Національної поліції

Україна має майбутнє: Запорізький національний університет розпочав новий навчальний рік урочистою посвятою першокурсників

Очне навчання в садочках, школах, профтехах та коледжах: Запорізька область готова до нового навчального року

Запорізькі підприємці отримають майже 77 млн грн на розвиток бізнесу за програмою «Власна справа»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.08.2024

Навчання та гуртки в укритті: Запорізька санаторна школа-інтернат № 7 готується до повернення дітей у класи