Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область поглиблює співпрацю з Аргентиною

22 жовтня 2018 - 16:30

Заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін провів зустріч з консулом, керівником торгово-економічного відділу Посольства Аргентинської Республіки в Україні паном Аріелем Максом Санчесом Ромеро. Сторони обговорили проекти співпраці між Запорізьким регіоном та Аргентиною у галузі розвитку економіки, металургії, агропромислового сектору, туризму та культури.

Едуард Гугнін підкреслив, що Запорізька область завжди була і залишається одним із головних центрів розвитку економічного, виробничо-технологічного й інтелектуального потенціалу України.

- Запорізький регіон має чітко визначені пріоритетні напрямки розвитку: сільське господарство, промислове виробництво, наукова та технічна діяльність, переробна та харчова промисловість та туризм. Основу промисловості складають металургійний, машинобудівний та енергетичний комплекси. Водночас, потужна промисловість – не єдина перевага області. Регіон є одним із найбільших вітчизняних виробників сільськогосподарської продукції та продуктів харчування. Тож, Запорізький край – це регіон з високим потенціалом, який відкритий для залучення іноземних інвестицій. Ми готові до активної співпраці у будь-яких форматах та переконаний, що зможемо очікувати нових і перспективних ідей та спільних проектів у різних сферах. Головне – у нас є бажання та можливості розвивати регіон та розуміння того, що і як необхідно робити, - наголосив Едуард Гугнін.

Пан Аріель Макс Санчес Ромеро підтвердив наміри Аргентини поглиблювати співпрацю з Запорізьким регіоном, розвивати двосторонню торгівлю, напрями туризму, а також поєднувати культури.

- Між нашими країнами є багато спільного, у нас одні цінності, зацікавленості та труднощі. Проте, завдяки спільній співпраці, ми зможемо їх здолати. В Аргентині проживає понад 50 тисяч аргентинців українського походження, які зробили досягнення як у бізнесі, так і у сферах культури. Ця діаспора є дуже потужною. Цього року ми відзначили 25 років з моменту відкриття українського посольства в Аргентині. Наразі Аргентина підтримує дружні стосунки з різними країнами. Наша двостороння торгівля із Запорізькою областю набирає обертів. Зокрема, обсяги зовнішньої торгівлі товарами і послугами між Запорізькою областю та Аргентиною за І півріччя 2018 року склали $3,1 млн., збільшившись на $2,65 млн., або у 6,8 разів в порівнянні з аналогічним періодом 2017 року. Обсяг експорту товарів та послуг становив $0,33 млн., збільшившись на $0,3 млн., або у 12 разів. Обсяг імпорту товарів та послуг склав $2,77 млн., збільшившись на $2,35 млн., або у 6,5 разів. Ми й надалі зацікавлені у поглибленні співпраці у різних сферах. Також ми плануємо приділяти багато уваги розвитку туризму між нашими країнами, - підкреслив пан Аріель Макс Санчес Ромеро.

Підбиваючи підсумки зустрічі Едуард Гугнін відзначив, що обласна влада готова до активної співпраці у будь-яких форматах та є переконання, що з’являться нові та перспективні ідеї та спільні проекти у різних сферах.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Незламний запорізький бізнес продовжує працювати під час війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 01.09.2024

Впродовж доби окупанти 164 рази били по 10 населених пунктах Запорізької області.

«Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: Запоріжжя вшанувало пам'ять полеглих воїнів патріотичним забігом

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 31.08.2024

Впродовж доби окупанти 221 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Як заклади освіти дотримуються заходів безпеки: результати інспекції ДСНС та Національної поліції

Україна має майбутнє: Запорізький національний університет розпочав новий навчальний рік урочистою посвятою першокурсників

Очне навчання в садочках, школах, профтехах та коледжах: Запорізька область готова до нового навчального року

Запорізькі підприємці отримають майже 77 млн грн на розвиток бізнесу за програмою «Власна справа»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.08.2024

Навчання та гуртки в укритті: Запорізька санаторна школа-інтернат № 7 готується до повернення дітей у класи