Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Керівники територій персонально відповідають за упередження всіх надзвичайних ситуацій на об’єктах ЖКГ

7 липня 2008 - 12:09

Про це попередив заступник Глави Секретаріату Президента України Роман Безсмертний під час селекторної наради з керівниками обласних державних адміністрацій з питань підготовки регіонів до зими.

У запорізькій студії ВАТ «Укртелеком» на зв'язку з високопосадовцем працювали виконуючий обов'язки голови облдержадміністрації Олександр Старух, заступник голови ОДА Геннадій Фукс, заступник Запорізького міського голови Олег Дорофєєв, керівники відповідних структурних підрозділів облдержадміністрації.

Відкриваючи нараду, Роман Безсмертний зазначив, що такі заходи відтепер проводитимуться за дорученням Президента України щомісяця. Він проаналізував поточний стан готовності до роботи у зимовий період підприємств житлово-комунального господарства країни в цілому і поставив ряд завдань щодо ефективного впровадження заходів на місцях. Зокрема, високопосадовець привернув увагу керівників територій до проблеми невмотивованих тарифів, погашення заборгованості за енергоносії, впровадження технологій з енергозбереження тощо. Характеризуючи стан справ у регіонах, серед кращих за рядом позицій він відзначив Запорізьку область, в якій конструктивно вирішуються, зокрема, питання щодо утилізації сміття у сільській місцевості. Також він надав слово керівникам регіональних ОДА, щоб вони висловились щодо нагальних проблем з підготовки об'єктів ЖКГ до роботи в наступний опалювальний сезон.

Виконуючий обов'язки голови ОДА Олександр Старух у своєму слові наголосив на необхідності термінового прийняття житлового кодексу і відповідного пакету законодавчих актів до нього. Також він визнав існуючу методику формування тарифів незадовільною і запропонував відкоригувати її у відповідності до вимог сьогодення. Однією з перешкод на шляху поступального реформування ЖКГ, а отже і ефективної підготовки до зими, є, на думку очільника області, відсутність облікових приладів в оселях жителів регіону. За даними управління ЖКГ, область укомплектована, зокрема, лічильниками холодної води лише на 30% від необхідного. Разом з тим, однією з найсуттєвіших проблем поточного моменту керівник ОДА вважає відсутність належного фінансування програм підготовки регіонів до зими з державного бюджету. Глави інших територій України підтримали запорізького колегу і закликали уряд прискорити процес передачі коштів в регіони.

- Незадовільне фінансування з держбюджету програм підготовки об'єктів ЖКГ до зими не повинно зашкодити виконанню всіх намічених заходів на місцях, - підбив риску нараді заступник Глави Секретаріату Президента України Роман Безсмертний. – Керівники територій персонально відповідають за вчасне і якісне їх виконання.

Високопосадовець нагадав учасникам селекторної наради, що вже через місяць чекає на звіти про стан виконання даних доручень.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Ремонти на 17 мільйонів гривень: ЮНІСЕФ фінансує роботи з покращення водопостачання сільських громад

Пілотний проєкт «Укрпошта. Аптека»: в чому суть та як зробити замовлення?

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

За матеріалами СБУ заочно засуджено 4 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Стартувала реєстрація на вступні випробування для майбутніх бакалаврів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 282 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 865-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області