Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізький край обирає туристичне майбутнє

4 липня 2008 - 13:32

Протягом 3-4 липня у Запоріжжі працює туристичний форум регіональних перспектив, організований управлінням культури та туризму облдержадміністрації. .

За результатами щорічного моніторингу туристично-курортної сфери України вже кілька років поспіль Запорізька область має достатньо високий рейтинг за динамікою розвитку внутрішнього туризму. Це стало можливим завдяки налагодженню співпраці між облдержадміністрацією, місцевою виконавчою владою та громадськістю.

Вперше з обласного бюджету виділено кошти у сумі 210 тис. грн. на проведення діагностування наявної туристичної інфраструктури та виготовлення єдиного виставкового стенду Запорізької області. До зміненого обласного бюджету на 2008 рік планується додати ще 400 тис. грн. на розвиток галузі.

Учасники зібрання детально обговорили ключові напрямки оптимальної моделі розвитку туризму та курортно-рекреаційної сфери, використання рекреаційних можливостей природно-заповідного фонду регіону.

Помітну роль у розвитку галузі відіграють суб'єкти туристичної діяльності регіону. На початок червня їх в області налічувалось 172.

У рамках роботи форуму в Запорізькому краєзнавчому музеї відкрито обласний інформаційно-туристичний центр. Тут на туристичну мапу області нанесено понад 300 об'єктів туризму та оздоровлення, розташованих на теренах Запорізького краю. С творена і мультимедійна база даних. У подальшому планується подібні центри відкрити в кожному районі. Нагадаємо, що в селищі Мирному Мелітопольського району такий вже функціонує.

Управління культури та туризму облдержадміністрації разом з працівниками обласного краєзнавчого музею, Гуляйпільського районного та турагенціями розробили цікавий дводенний маршрут вихідного дня, у презентації якого теж взяли участь учасники форуму. Маршрут має назву «Шляхами махновських тачанок». Розпочинається він у самому музеї, потім переходить на вулиці старого Олександрівська і пролягає далі територією Оріхівського та Гуляйпільського районів аж до Дібрівського лісу, де за переказами любив гуляти Нестор Махно. Протяжність маршруту - майже 200 кілометрів. Ті, хто скористається ним, матиме змогу не лише почути цікаві розповіді з історії рідного краю, але й покуштувати страви гуляйпільської кухні, переночувати в селянській хаті на хуторах.

У рамках форуму також відбулася презентація Всеукраїнського туристичного маршруту „Місцями Січей Запорозьких”, Василівського історико-архітектурного музею-заповідника „Садиба Попова” та державного історико-археологічного заповідника „Кам'яна могила”.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Ремонти на 17 мільйонів гривень: ЮНІСЕФ фінансує роботи з покращення водопостачання сільських громад

Пілотний проєкт «Укрпошта. Аптека»: в чому суть та як зробити замовлення?

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

За матеріалами СБУ заочно засуджено 4 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Стартувала реєстрація на вступні випробування для майбутніх бакалаврів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 282 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 865-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області