Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Мелітополь відзначає 234 річницю від дня заснування

30 вересня 2018 - 17:13

Привітати жителів міста завітав голова облдержадміністрації Костянтин Бриль. Також серед почесних гостей на святі були присутні   Заступник Міністра соціальної політики України Наталія Федорович, прокурор Запорізької області Валерій Романов, народний депутат України Ігор Артюшенко, суддя Конституційного Суду України Віктор Городовенко, голова облради Григорій Самардак, представники міст побратимів з Болгарії та Литви.

З нагоди свята очільник регіону вручив відзнаки місцевим фахівцям та привітав жителів міста.

- Мелітополь об’єднує багато національностей, які живуть в мирі та злагоді. Разом ви прославляєте нашу область по всій Україні та за її межами. Я хочу подякувати молодій команді міського голови, а також підтримці народних депутатів та депутатів облради. Адже консолідація зусиль всіх гілок влади дає місту розвиватись. За кожну команду говорять діла, а не балачки. І за останні три роки ми на власні очі переконались, що Мелітополь змінився на краще. Не зважаючи, що на Сході України триває війна, ми розвиваємо нашу державу та втілюємо в життя важливі реформи. Зокрема, саме завдяки реформі децентралізації влади, яку започаткував Президент України Петро Порошенко, Мелітополь отримав кошти, які місцеві посадовці використали розумно на благо людей. Це нові дороги, школи та амбулаторії, спортивні об’єкти, житло для сиріт та багато іншого. Тож вітаю всіх Мелітопольців із днем міста. Бажаю всім щастя, здоров’я та розвитку рідного міста, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

З нагоди 234 річниці від дня заснування Мелітополя в місті відбувся ярмарок й різні концертні та святкові заходи, які відвідали почесні гості. Також вони завітали до  КУ «Стадіон« Спартак» ім. Олексенко», який було урочисто відкрито напередодні.

Як повідомив Мелітопольський міський голова Сергій Мінько, стадіон розташованій в парковій зоні в центрі міста, був заснований ще у 1952 році. Це єдиний комунальний стадіон в місті. Першим етапом реконструкції комплексу стало створення в 2016 році футбольного міні-майданчика зі штучним покриттям в рамках проекту «Хет-трик» Федерації футболу України.

Реконструкція самого стадіону почалася в 2017 році в рамках Плану заходів щодо реалізації Стратегії регіонального розвитку Запорізької області. Загальна вартість проекту завдяки залученню коштів з ДФРР і з урахуванням співфінансування з місцевого бюджету - понад 12 млн.грн. Стадіон сертифікований відповідно до вимог Федерації легкої атлетики України і віднесений до 4-ї категорії спортивних споруд, що дає можливість проводити в Мелітополі змагання національного рівня.

Також почесні гості відвідали КП «Мелітопольський міський парк культури і відпочинку». За словами Сергія Мінька, у 2017-2018 роки тут було здійснено благоустрій більше 16 тис. м² алей: центральної алеї, алеї афганців, алеї-вишиванки, алеї поетів і велике коло навколо центрального фонтану. Також здійснено реконструкцію центрального фонтану, встановлено штучну водойму, відновлено ​​систему поливу на 3500 м² клумб і газонів, відновлено ​​систему освітлення на центральній алеї, алеї афганців, на центральному колі фонтану, алеї поетів і алеї-вишиванці, атракціонної площі, встановлені камери відеоспостереження. Також здійснено санітарну обрізку 600 дерев і видалено близько 140 м3 аварійних і небезпечних дерев. Реалізовано громадські проекти «Кінотеатр під відкритим небом», «Дитинство без бар'єрів», «Вуличний університет», «Доступність санвузла для всіх в міському парку». Всього на здійснення цих заходів за два роки було витрачено близько 13 млн.грн.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Впродовж доби окупанти 171 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області

Незламний запорізький бізнес продовжує працювати під час війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 01.09.2024

Впродовж доби окупанти 164 рази били по 10 населених пунктах Запорізької області.

«Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: Запоріжжя вшанувало пам'ять полеглих воїнів патріотичним забігом

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 31.08.2024

Впродовж доби окупанти 221 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Як заклади освіти дотримуються заходів безпеки: результати інспекції ДСНС та Національної поліції

Україна має майбутнє: Запорізький національний університет розпочав новий навчальний рік урочистою посвятою першокурсників

Очне навчання в садочках, школах, профтехах та коледжах: Запорізька область готова до нового навчального року

Запорізькі підприємці отримають майже 77 млн грн на розвиток бізнесу за програмою «Власна справа»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.08.2024