Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Затвердження державної програми стане головним кроком у розбудові Національного заповідника «Хортиця»

26 червня 2008 - 16:33

Мета приїзду київських гостей до Запоріжжя - ознайомлення зі станом справ у Національному заповіднику «Хортиця» та ходом виконання відповідних Указів Президента України.

Після відвідин острова члени комісії мали зустріч в облдержадміністрації з керівником області Олександром Старухом, заступником голови ОДА Миколою Фроловим, міським головою Запоріжжя Євгеном Карташовим.

Як зазначив Володимир Яворівський, все побачене на Хортиці комісію задовольняє. Він відзначив, що і офіційний Київ, і місцева влада мають велику зацікавленість в розвитку заповідника.

На прохання керівника обласної виконавчої влади і всіх присутніх, народний депутат України пообіцяв прискорити прийняття Урядом України державної програми щодо розвитку Національного заповідника «Хортиця» до 2012 року, яка вже пройшла узгодження у всіх відповідних міністерствах і відомствах.

Також пролунала думка, що багато проблем заповідника в подальшому можливо було б вирішити шляхом ухвалення відповідного закону, який би стосувався конкретно острова Хортиця.

- Для обласної, Запорізької міської влади, керівництва заповідника це буде своєрідним випробувальним майданчиком, який покаже всій Україні, як повинні розвиватись подібні історико-культурні об'єкти держави, - зазначив Олександр Старух.

Очільник області також запевнив членів комісії, що всі кошти, виділені на реконструкцію заповідника та на завершення спорудження історико-культурного комплексу «Запорозька Січ», регіон освоїть у повному обсязі. У Запоріжжі вже є досвід будівництва подібних об'єктів.

Сторони домовилися, що до вересня повний пакет документів стосовно розмежування земель на острові буде направлений до відповідного комітету Верховної Ради.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Ремонти на 17 мільйонів гривень: ЮНІСЕФ фінансує роботи з покращення водопостачання сільських громад

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

За матеріалами СБУ заочно засуджено 4 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Стартувала реєстрація на вступні випробування для майбутніх бакалаврів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 282 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 865-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області