Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль: «Запоріжжя пишається тим, що наш земляк братиме участь у Іграх Нескорених»

26 вересня 2018 - 13:26

На цьому голова облдержадміністрації Костянтин Бриль наголосив під час зустрічі з членом національної збірної України на міжнародних змаганнях «Ігри Нескорених» (Invictus Games) у м. Сідней (Австралія) Євгеном Олексенком.

Ветеран АТО, боєць добробата «Карпатська Січ» Євген Олексенко з початком бойових дій на сході України  поїхав на фронт. У військкоматі йому відмовляли, тому записався добровольцем, був гранатометником. На фронті Олексенко пройшов усі гарячі точки, а 24 серпня 2015 під час бою під аеропортом отримав серйозне поранення. Тоді Євген прикрив собою командира, й міни пошкодили йому спину та праву ногу. Після цього на Євгена чекали сім місяців лікування та реабілітації – фактично він заново навчився ходити. Згодом отримав інвалідність і не зміг продовжити службу за контрактом.

У спорт Євген Олексенко прийшов з метою зміцнення здоров’я та реабілітації після травми. Він обрав пауерліфтинг і тренується під керівництвом тренера-викладача дитячо-юнацької спортивної школи інвалідів Запорізького регіонального центру фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Максима  Нерубальщука. Нині Євген Олексенко має звання майстра спорту з пауерліфтингу. Крім цього, у нього є диплом юриста, планує отримати другу освіту - на економічному факультеті.

- Запоріжжя пишається тим, що наш земляк братиме участь у Іграх Нескорених. Євген - гідний представник запорізької землі, який своїми діями вже довів, що ми можемо ним пишатися. Про нього говорять його подвиги та досягнення. Нині облдержадміністрація та ветерани АТО окреслили для себе всі питання, де ми можемо  допомогти Євгену. Окремо хочу подякувати Запорізькій організації учасників АТО, яка докладає чимало зусиль не тільки для підтримки своїх побратимів, а й розвиває спорт серед молоді та слугує прикладом для всіх нас, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Очільник регіону вручив Євгенові прапор Запорізької області.

Довідково.

Ігри Нескорених були засновані принцом Гаррі у 2014 році. У Перших Іграх Нескорених взяли участь 400 спортсменів із 13 країн. Україна приєдналася до участі у змаганнях у 2017 році.

В Україні національні змагання проводяться серед ветеранів та діючих військовослужбовців Збройних сил України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України, Національної поліції України, Служби безпеки України, а також добровольчих формувань, які були поранені, травмовані або захворіли під час або внаслідок виконання службових обов’язків у зоні бойових дій у зоні АТО або в ході миротворчих операцій за участю України.

Цього року фінальні змагання Ігор Нескорених відбудуться у Сіднеї, Австралія, 20-27 жовтня. Збірна України складатиме 15 спортсменів. До складу української збірної за результатами відбіркових змагань увійшов запоріжець Євген Євгенович Олексенко. Минулого року Євген був у резерві української команди на змаганнях  у Торонто.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 02.09.2024

Впродовж доби окупанти 171 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області

Незламний запорізький бізнес продовжує працювати під час війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 01.09.2024

Впродовж доби окупанти 164 рази били по 10 населених пунктах Запорізької області.

«Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: Запоріжжя вшанувало пам'ять полеглих воїнів патріотичним забігом

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 31.08.2024

Впродовж доби окупанти 221 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Як заклади освіти дотримуються заходів безпеки: результати інспекції ДСНС та Національної поліції

Україна має майбутнє: Запорізький національний університет розпочав новий навчальний рік урочистою посвятою першокурсників

Очне навчання в садочках, школах, профтехах та коледжах: Запорізька область готова до нового навчального року

Запорізькі підприємці отримають майже 77 млн грн на розвиток бізнесу за програмою «Власна справа»