Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Всі будівлі спеціального та громадського призначення забезпечать засобами доступу для людей з обмеженими можливостями

25 червня 2008 - 16:00

Члени Комітету доступу, що опікується вирішенням проблем облаштування об'єктів державної та комунальної власності засобами вільного доступу для осіб з обмеженими фізичними можливостями, на черговому засіданні в облдержадміністрації, яке провів заступник голови ОДА Геннадій Фукс, проаналізували сучасний стан та з'ясували шляхи вирішення застарілих проблем.

У заході взяли участь керівники структурних підрозділів ОДА, відомчих управлінь, комітетів та комісій, представники територій області, громадських організацій інвалідів. Вони обговорили хід проведення інвентаризації всіх наявних на території області пандусів, визначення їх технічного стану, встановлення відповідності їх кількості до кількості будівель громадського призначення. З'ясувалося, що на будівництво достатньої кількості споруд доступу в області потрібно за попередніми підрахунками близько 15 млн. грн.

- Президент України Віктор Ющенко закликає нас особливу увагу приділяти людям, які її нагально потребують, - звернувся до присутніх заступник голови ОДА Геннадій Фукс. – В першу чергу йдеться саме про осіб з обмеженими фізичними можливостями, яким ми зобов'язані забезпечити всі умови для нормальної життєдіяльності.

Він дав доручення керівникам відповідних структурних підрозділів ОДА якнайшвидше закінчити інвентаризаційну роботу і підготувати проект обласної програми з вирішення питань доступу. Також він зазначив, що вимагає від органів, за якими закріплено право узгоджувати будівельні роботи на території області, посилити контроль за додержанням вимог щодо врахування інтересів осіб з обмеженими фізичними можливостями. Посадовець наголосив, що жоден будівельний об'єкт не буде зданий в експлуатацію, якщо при його проектуванні не будуть передбачені пандуси.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Ремонти на 17 мільйонів гривень: ЮНІСЕФ фінансує роботи з покращення водопостачання сільських громад

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

За матеріалами СБУ заочно засуджено 4 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Стартувала реєстрація на вступні випробування для майбутніх бакалаврів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 282 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 865-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області